12 januari 2022

Då har vi landat i soffan framför en film. Den här dagen har gått fort ocglh när jag kom hem efter jobbet var jag supertrött som vanligt. Jag behöver verkligen sova efter mina timmar på centrumskolan och idag slutade Mats tidigt så vi har legat här i soffan och sovit både han och jag.

När vi till slut vaknade så var det städning på vårt schema och sedan gjorde vi bara lite gröt ikväll. Ingen av oss orkade laga någon mat.

Igår ringde koordinatorn från hälsocentralen angående mitt ärende på försäkringskassan. Jag har sökt om sjukersättning och nu tycker försäkringskassan att de inte har fått tillräcklig information från min läkare för att göra en utredning. Nu förfaller det så att min läkare har gått i pension och då kan de inte skicka kompletteringen till någon annan. Det verkar väldigt konstigt så nu har jag fått en tid till en läkare nästa vecka för att hen ska kunna göra en bedömning som hen ska skicka till försäkringskassan. Det känns inte riktigt bra för den här läkaren har inte varit med från start. Jag hoppas verkligen att läkaren lyssnar på min historia för träffar någon mig en dag så är det ingen som kan ana att jag har en lång sjukdomshistoria bakom mig. Jag ansökte om sjukersättning för att jag tänkte att det skulle vara bra för mig och just det att slippa behöva gå till en läkare för att få förlängd sjukskrivning. För än så länge så kan jag inte jobba mer än 50% och jag är ju glad över att jag befinner mig här där jag gör. Jag vill skynda långsamt för att inte få bakslag, för jag har ju lärt mig att lyssna och tolka kroppens signaler. Med tanke på att jag måste sova nästan varje dag efter jobbet så är jag inte redo för mer timmar ännu. Att få sjukersättning är ju inte huggit i sten utan jag skulle kunna ändra och jobbar mer när jag känner att jag skulle orka det i framtiden. Nu är det bara att avvakta och se vad läkaren säger nästa vecka. Jag trodde att jag skulle slippa fler utredningar.

Nu är klockan snart åtta och då brukar jag och min man spela Primetime, ett livespel där en svarar på 11 frågor. Har ni spelat det någon gång? Primetime sänder varje dag klockan åtta så då kopplar vi upp oss i appen och har en tur så kan en vinna några ören för det är en vinstpott varje gång som delas på alla vinnare. V i tycker det är ett roligt spel fast oftast åker vi ut på fråga åtta eller nio.

Nu önskar jag er en fortsatt trevlig kväll, kram Susann 💜

6 kommentarer

  1. Jag hoppas att det nya läkaren som du ska träffa, tar tiden till att verkligen förstå dig och framförallt lyssna på dig, när du nu kommer att få berätta allt från början.

    1. Det gör jag med fast min rädsla är ganska stor att läkaren inte förstår. Jag håller tummarna för det ska bli väldigt om jobbigt att komma ihåg allt som jag gjort i min resa tillbaka där jag befinner mig nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *