Sista dagen i mars 😊

Godmorgon alla fina som är här och besöker mig.

Idag vaknar jag runt halv sju som jag har gjort den senaste tiden. Jag vaknar fortfarande med lite snurrighetskänsla även om det känns som snurret är på väg bort. Idag känns det helt annorlunda, jag känner mig mer glad än vad jag har varit på ett tag. Jag tror att träffen med Karin och Madeleine igår gjorde mig på bra humör. Stackars Madeleine fick lyssna på mig om alla mina tankar kring min sjukskrivning och vad som väntar sen för mig. Kanske var det det jag behövde, bara få prata av mig. Jag måste komma ihåg och berättat att hon var ett stort samtalsstöd, för sådant tycker jag är viktigt att berätta även om jag tror att hon vet det. Ibland kan det kännas bättre att prata med någon som inte kan en innan och utantill även om både Karin och Madeleine har blivit mina vänner. Vi träffas typ bara en gång i veckan när vi springer och badar tillsammans och än så länge vet vi inte allt om varandra.

Jag kanske bara var socialt uttråkad eftersom vi inte träffade någon i helgen. Idag känns i alla fall bättre oavsett vad det beror på. Nu ska jag bara försöka hålla i och hålla kvar den känslan för jag är egentligen en positiv person, om jag får säga det själv.

Idag blir det Centrumskolan som vanligt och jag ska säga till rektorn Märit att jag har kommit på att det nog blir en liten skillnad i alla fall om jag börjar tidigare om dagarna. Jag sa ju på mötet att jag inte trodde det och planerade att bara testa en dag i veckan i stället för två som arbetsterapeuten ville. Jag kom på att skillnaden blir att om jag börjar tidigare innebär ju det att jag slutar tidigare och då skulle jag kanske orka att tex handla och utföra ärenden innan jag måste sova. För om jag börjar senare så vill jag inte göra för många energikrävande saker hemma innan ”jobbet” för jag vill inte förbruka energin som jag vill ska hålla hela arbetspasset. När jag slutar senare är min energi nästan slut och jag känner att akut behov av att sova och sedan när jag vaknar är jag för seg och trött för att orka något mer den dagen, förutom att försöka hålla kvar mina träningsrutiner och dagar.

Ikväll ska jag bada tillsammans med Annika och Märit, vi gjorde det förra onsdagen också så nu är det nästan en tradition. Det ska bli trevligt och det är ju skönt i vattnet nu när temperaturen ligger nästan på 10 grader i vattnet.

En annan trevlig sak som ska hända idag är att dottern kommer hem ikväll och ska stanna hemma i en och en halv vecka. Det ska bli väldigt trevligt att få umgås med henne om dagarna för nästa vecka har jag påsklov. Det är ju bra med distansundervisning för då kan Samina tillbringa lite tid här i Kalmar.

Nu får jag önska alla en trevlig sista dag i mars, kram Susann 💜