Hoppfullt, regler och kvällsdopp 🏊🏽‍♀️

Idag hände det något roligt på Centrumskolan. Märit, rektorn pratade om att hon tänkte att hon hade en öppning till hösten om en lönebidragsanställning till mig på 50%. Det är ju precis det jag hade hoppats på. Fast än vågar jag inte ropa hej för det kommer i så fall bli en årstidsanställning precis som de andra lärarna har på skolan och det innebär ju att en jobbar mer för att få vara ledig på loven. Jag skulle jobba som om jag hade ca 65% i veckorna och det vet jag ju inte riktigt om jag klarar eftersom jag klarade ju inte 75% när jag arbetstränade. Fast jag hoppas att jag kommer klara det för en tjänst är ju det jag hoppats på.

Jag ringde min handläggare på försäkringskassan för att få info hur de tänker kring en lönebidragsanställning på 50% och sjukpenning på 50%. Det kanske kommer bli ett problem med årstidsanställning eftersom det blir mer än 4 timmar åer dag och då kommer det att ses som om jag jobbar 75% även om jag har en 50% anställning och kan i så fall bara få sjukpenning på 25% eftersom jag inte har haft det kollektivavtalet som förskollärare. Ibland kan jag tycka att en del regler blir lite begränsade. Jag hoppas att beslutet till slut ändå blir att jag får anställningen på 50% och sjukersättning på 50%. Min handläggare på arbetsförmedlingen har jag inte fått tag på idag. Han skulle vara tillbaka på torsdag och då får jag försöka nå honom igen för att se vad han kan berätta om en sådan anställning.

På det stora hela är jag ändå glad för jag trivs på Centrumskolan och tror att det kommer bli väldigt bra.

När jag var på väg hem ringde jag Malin för jag var glad och ville berätta nyheten om min anställning. Jag frågade om hon hade tid för en fika och det hade hon så jag köpte med mig wienerbröd som vi firade på. Hon blev såklart glad för min skull och det kändes skönt att berätta för någon direkt.

När Mats kom hem hade han köpt en orkidé som grattis till min glada nyhet som jag berättade över telefonen på väg till Malin.

Egentligen hade jag behövt sova i eftermiddag fast jag tror att jag var lite för glad för att somna. Jag hoppas på en god natts sömn i natt istället.

Vid 16.45 hämtade vi som vanligt upp Karin och Madeleine för att springa och bada. Ikväll var det tungt att springa, jag och Madeleine började att springa fast sedan fick Madeleine ont i sin höft och jag hade ingen direkt ork så då gick vi en bit istället och sedan varvade vi gång och jogg hela vägen. Mats och Karin sprang som vanligt fast det blev runt sju kilometer för dem och eftersom de springer fortare så väntade de på oss på bryggan. I kväll var det soligt fast på bryggan blåste det fast när vi väl hade doppat oss kändes det skönt. I luften var det 8 grader och i vattnet 9,1 grader.

När vi kom hem var vi lata och beställde pizza som vi åt framför tv:n. Nu är det dags att lägga sig så jag får min skönhetssömn.

Godnatt, kram Susann 💜