Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

BlĂ„sigt och kallt đŸ„¶

Det har regnat i stort sett hela dagen. Jag undrar vart vÀrmen tog vÀgen, för jag lÀngtar efter det sköna vÄrvÀdret. Jag vill ha sol, sol och Äter sol.

Första dagen pĂ„ en ny vecka och det har varit en vĂ€ldigt lugn dag pĂ„ jobbet. Jag fick lite extra planeringstid idag sĂ„ jag har försökt lĂ€ra mig programmet Loops. Det Ă€r det programmet som vi anvĂ€nder nĂ€r vi har teori i hemkunskap. Marie min kollega kan det programmet och brukar vara den som förbereder looparna inför lektionerna. Till nĂ€sta lĂ€sĂ„r kommer hon inte att ha hemkunskap sĂ„ dĂ„ Ă€r det bara jag och Annika som ska ha det. Det innebĂ€r att jag behöver lĂ€ra mig Loops för Annika Ă€r inte heller sĂ„ bekvĂ€m med programmet. Det tar vĂ€ldigt onödig tid att redigera fast ett bra program dĂ€r vi lĂ€rare fĂ„r en tydlig överblick över vad eleverna gör, deras tankar och reflektioner kommer fram. Jag hoppas att jag kan lĂ€ra mig det sĂ„ det inte behöver ta sĂ„ lĂ„ng tid för mig att planera en teorilektion. Nu idag har jag gjort fĂ€rdigt en loop som vi ska ha efter pĂ„sklovet. Jag behöver ju trĂ€na…

IkvÀll valde Annika och jag att bada som vi brukar nÀr det Àr mÄndag. Det var nÀstan fast bara nÀstan att vi bangade för det var vÀldigt blÄsigt och 2 grader varm i luften och dessutom regnade det. Vi Äkte till kallbadhuset och tog ett snabbt dopp. Det blÄste sÄ mycket att jag inte vÄgade hoppa i utan gick i frÄn stegen och slÀppte stegen en vÀldigt kort stund. Jag vÄgade inte komma alltför lÄngt bort frÄn stegen dÄ jag var orolig att jag inte skulle kunna simma dit jag ville bland vÄgorna. I vattnet var det 4,6 grader.

Sedan var det gott med varm blÄbÀrssoppa. NÀr jag skulle ta upp termometern blÄste det sÄ mycket att jag inte kunde fÄ upp den dÄ den hade snurrat in sig i stegen. Jag gÄr Äka dit en annan kvÀll och ta upp termometern.

PÄ vÀgen hem hÀmtade jag upp Mats som jobbade lite lÀngre idag och dÄ passade det bra att hÀmta honom pÄ vÀgen. Han hade annars fÄtt ta bussen.

NÀr vi kom hem gjorde vi bara lite mackor och stekt Àgg innan det var dags för Mats att Äka till körrepet. SÄ nu sitter jag i soffan för mig sjÀlv, bloggar och tittar pÄ Netflix.

Jag hoppas ni haft en bra mĂ„ndag, kram Susann 💜

2 kommentarer