En fin sensommardag

Trots att det bara var 7 grader i morse så blev det precis som jag önskade, en helt underbar sensommardag. Vid halv åtta kom Filippa och hennes pappa och lämnade av Filippas saker. Hon skulle till Linnéuniversitetet för det var upprop klockan 8. Det blev en liten snabbvisit och vi kommer säkert få tillfälle att prata mer senare.

Jag åkte lite tidigare till jobbet för jag skulle hinna fixa med en extranyckel innan jag började jobba. Tydligen hade jag läst fel på nätet för jag trodde de öppnade 7 fast tydligen öppnade de 13.00 så då blev jag helt plötsligt tidig till jobbet. Jag kunde vila lite innan jag började klockan 10.00. Idag var första dagen för eleverna och det var roligt att få träffa alla de gamla eleverna. Det är något speciellt när eleverna kommer sådär förväntansfulla och lite uppspelta inför att träffa alla. Det händer ju ganska mycket över en sommar på både längd och mognad.

Idag höll jag min första hemkunskapslektion och jag tyckte det gick ganska bra. Jag känner att jag kommer att växa in i rollen som ”lärare”. Det är ju alltid lite nervöst när en gör något för första gången fast det kommer gå bra, för jag har bra kollegor runtomkring mig som kan vägleda och stötta mig när jag känner mig osäker. Till lunch fick vi spagetti och köttfärssås, det är verkligen så lyxigt att få lunch varje dag och vår skola har förmånen att äta på en lunchrestaurang.

Klockan 16.00 hade jag en tid hos osteopaten och jag har längtat efter att få gå dit nu för det blev ett lite längre uppehåll över sommaren. Det känns alltid så bra när jag går därifrån för Elin har jobbat bra med min kropp. Nu dröjer det bara ca en månad till nästa gång.

16.45 hade jag bestämt träff på kallbadhuset med Annika, Marielle och Märit. Det var en härlig kväll med solsken och temperaturen låg på 18 grader i luften och i vattnet var det 18,7 grader. Vi badade en lång stund och det var väldigt skönt i vattnet. Sedan satt vi i solen och bara njöt för solen riktigt värmde oss.

Jag var hemma till sextiden och Mats och jag hann typ bara träffas i några minuter innan han skulle åka till kören som han har på måndagskvällar. Mats hade redan ätit och vi skulle bara äta rester för Mats hade tagit upp en matlåda i morse. Det blev en överraskning vad som fanns i matlådan, spagetti och kycklinggryta. Det gick ner för jag var ganska hungrig.

Ikväll blir det nog till att gå och lägga sig i tid och jag hoppas att jag kan somna för jag vaknade ju väldigt tidigt i morse. Har jag otur kan jag inte sova för jag kunde inte låta bli kaffekoppen efter lunch. Finns det något bättre än att dricka en kopp kaffe efter just lunchen. Jag kunde bara inte motstå, så får se om jag ångrar det i natt. Dricker ni kaffe och kan sova på natten?

Jag hoppas att er vecka har börjat bra, kram Susann 💜

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *