En helt ljuvlig första dag på sportlovet 😊

Klockan tio hämtade jag upp Annika för vidare färd över bron till norra Öland. Vårt första stopp var vid ett café någonstans ganska långt norrut, fast det var tyvärr stäng trots att det stod en skylt utmed vägen där vi svängde in att det var öppet. Så då fortsatte vi vidare mot Byrums raukar, där vi blev lite överraskade av att all is hade smält bort. Jag trodde inte att det skulle ha smält så mycket bara på några dagar. Det är vackert utan is och snö också. Vi stannade och drack kaffe och kakorna som vi hade med oss.

Efter vår lilla fikapaus åkte vi vidare mot Horns udde, raset. Jag hade aldrig varit där förut fast Annika visste vart det låg. Vi hade tur och fick se lite isformationer i alla fall även om mycket av isen hade smält. Efter ett antal bilder så hittade vi en plats där vi åt våra mackor och drack varm choklad och blåbärssoppa. Det var mysigt att sitta i solen, höra vattnet som skvalpade mot stranden och stenarna och fåglarna som sjöng. Det var verkligen vår i luften.

Det blev många bilder tagna vid Horns udde med systemkameran. När vi hade ätit vår lunch tyckte vi att vi skulle ta kustvägen för det är så vakert utmed vattnet. Det skulle vi inte gjort för efter ett tag så var det mycket snö på vägen så vi körde fast och fick hjälpas åt att putta loss bilen. Till slut lyckades vi backa bilen så vi kunde vända och köra den andra vägen hem.

Vi ville inte riktigt att vår dag skulle ta slut så vi stannade vid Borgholms slottsruin och gick mot Solliden och sedan en tur ner mot vattnet och valde sedan Estelles promenadväg som ledde fram till Borgholm. När vi gick där fick vi syn på kallbadhuset och det hade vi sett bilder på så vi ville gärna se hur det såg ut i verkligheten. Det låg så vackert bredvid Strand hotell, och jag har aldrig reflekterat över att det går en brygga ut till kallbadhuset så nära hotellet.

På vägen tillbaka till bilen fick vi lite backträning då vi gick upp för en väldigt brant sluttning. Vår lilla promenad vid ruinen blev 5 kilometer så det blev dagen träning.

Därefter var vi nöjda och vid 16.20 landade jag hemma i min soffa nöjd med dagen. Det var en perfekt dag på alla sätt och vis. Vädret var ljuvligt så nu fick vi mersmak på fler utflyktsdagar.

Nu är det sängen som gäller för jag har ju inte kunnat sova idag, godnatt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.