En ny vecka

Godmorgon alla fina som är här inne och läser. 💜

Jag har vaknat tidigt som vanligt och steg upp innan klockan var sju. Nu hinner jag bara ta det lugnt för jag har redan duschat och gjort mig i ordning. Jag börjar senare på måndagar, 10.15 så jag har lite tid att bara vara, skriva mitt inlägg, läsa andras inlägg och även ibland lämna en liten kommentar.

Idag är det 10 grader utomhus och det är ljusare även om inte solen har tittat fram. Jag hoppas att det är slut med allt regn för det är så tråkigt när det regnar hela dagarna.

Satt här och kollade almanackan och tänk att det är bara 4 veckor kvar till sommarlovet. Det är helt galet vad fort den här terminen har gått. Och om planen går som det är sagt så ska jag ju få en halvtidsanställning till höstterminen vilket jag är väldigt glad för även om jag inte kommer få 50% från försäkringskassan pga deras regler. Detta beror på att jag kommer få en årstidsanställning som de allra flesta lärare har och som innebär att en jobbar mer timmar för att jobba in sommarlovet. Eftersom jag inte hade den sortens anställning när jag blev sjukskriven så gäller inte det avtalet enligt försäkringskassan utan de tycker då att jag jobbar som om jag jobbar 75% och då skulle jag bara få 25% sjukersättning. Sedan att jag bara få 50% lön spelar ingen roll enligt försäkringskassan. Det är jag lite sur över för jag förlorar ju 25% inkomst och jag har ju inte blivit direkt rik på att vara sjukskriven så här länge. Ja, ja den dagen den sorgen. Jag vet att vi kommer klara oss vilket som fast jag tycker ändå att det är lite surt.

Oj, det var inte meningen att inlägget skulle ändra ton till att bli negativt fast ibland behöver en bara ”klaga” lite för att gå vidare.

Jag är ju glad för att jag har kommit så långt som att kunna få en anställning på 50% även om det har tagit några år att komma hit. Jag har gjort väldigt mycket framsteg och lärt mig att hushållar med min energi och lyssna på min kropp vilket har varit ett vinnande koncept för mig.. När jag tog till mig ordet acceptans och jobbade med mig själv utifrån det så märkte jag skillnad på mitt mående. Fast det är inte alla dagar jag är klok och använder mig av min ledord som jag kom fram till när jag hade samtal med Jon. Ledorden har tillsammans med ordet acceptans gjort mig till en helare person. Mina ledord är ansvar, positiv och openminded.

Mitt mantra; Jag är en person som tar 100% ANSVAR för mina handlingar och mitt agerande. Jag är OPENMINDED och det ger mig möjligheten att se POSITIVT på mig och min omgivning. Min potential är beroende på min förmåga att se positivt på mig själv.

Nu önskar jag er en härlig start på en ny vecka, kram Susann 💜

5 kommentarer

  1. Vilket bra inlägg. Jag är överens med dig, vi ska prioritera vårt välmående och det är bättre så för att att må dåligt är en hemsk känsla. Är man positiv hittar man en lösning. Du kan kanske göra lite annat om du skulle orka annars är det bara att adjustera om det går ekonomiet men tänk på hur skönt det ska va att inte stressa dig hela dagen på jobbet och har extra tid hemma för att göra det du tycker om. Jag önskar dig en trevlig dag och vecka och det kommer att gå bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *