Första dagen på Centrumskolan

Idag var det första dagen på Centrumskolan efter en lång ledighet. Det kändes verkligen att det var dags att komma in i rutinerna igen. Det var kul att vara tillbaka och träffa alla, så viktigt att finnas i ett sammanhang. Jag är så tacksam att jag får vara kvar ett tag till. Sedan får vi se hur det går att gå upp och arbetsträna på 75%. Jag hoppas att det kommer att gå bra. Jag och Märit bestämde att från och med vecka sju ska jag vara där på 75%.

Idag hade vi utbildning i ett nytt digitalt läromedel, Clio. Det bästa var att även jag fick tillgång till materialet så det ska jag försöka kolla runt på lite när jag får tid. Annars var det mycket som skulle lösas kring distansundervisningen och lite schemafix. Jag trodde ju att jag skulle bli ofrivilligt ledig, fast så blir det inte nu eftersom det kommer vara ett fåtal elever på skolan. Det blir ju bra för mig att kunna vara på Centrumskolan som vanligt, även om det nog kommer kännas konstigt att det inte är så många där i lokalerna.

När jag kom hem efter Centrumskolan blev det lite chill i soffan och då passade jag på att kolla lite på Clio. Jag pratade även med Samina som hade skrivit inlämningen till sin opponering som hon ska göra på en klasskamrats C-uppsats. Jag fick läsa den och det är så kul att se hur Samina har utvecklats i sitt skrivande och sitt reflekterande. Vilken utveckling hon gjort sen hon började sin utbildning. Även om jag kanske inte kan tillföra något eftersom jag inte vet vad den andra har skrivit är det ändå kul att få läsa vad Samina har skrivit.

Ikväll när Mats kom hem var han ganska trött och hungrig så då blev det att vi värmde de färdiga pizzorna vi hade i frysen. Jag åt en vegetarisk och Mats en capricciosa fast imorgon ska vi göra bönbiffarna vi gjorde för ett litet tag sedan. Jag kanske får ta och göra en matsedel och planera våra middagar lite bättre nu när vi är ute på lite mer okänd mark inom det vegetariska köket. Mitt mål är ju att äta de flesta dagar vegetariskt, vill ju minska min köttproduktion. Jag tror ju som sagt var att det kan vara bra med tanke på min höft som är lite inflammerad i muskelfästet enligt läkaren jag besökte för någon vecka sedan. Jag har läst att om antiinflammatorisk mat och då ska en inte äta rött kött och det innebär framförallt gris och nötkött.

Efter maten åkte vi till Netonnet för jag ville köpa ett datorfodral till min dator och det blev ett lila sådant. Så nu är jag nöjd och kan transportera min dator säkert.

Ikväll har vi inga andra planer, blir väl lite tittande på tv och sedan ska jag försöka lägga mig i tid för att orka upp imorgon bitt.

Jag önskar alla en fin måndagskväll, kram Susann

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.