Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Lördagen den 2 april 2022

Klockan är strax efter 6 när jag börjar detta inlägg. Jag har vaknat tidigare än vad jag hade tänkt mig denna lördag. Det är 3 minusgrader utomhus och solen är på väg upp.

Igår blev en bra dag och det blev väldigt lyckat med våra Bäst i test tävlingar här hemma. Jag hade frågat min vän Christian om han kunde ställa upp i en tävling där han bara skulle prata österrikiska. Christian var så snäll och ställde upp så Christian och Linda kom till mig innan eleverna och Marielle kom. Vi körde två tävlingar samtidigt, en där eleverna skulle bygga ett så högt torn som möjligt med papper, tejp och sax och de andra fick gå in i tv-rummet och möta Christian. Eleverna skulle ta reda på lite fakta om Christian och de hade fått frågor som de kunde ställa till Christian. Marielle och jag var väldigt förväntansfulla på hur eleverna skulle reagera när Christian bara svarade på österrikiska. Det gick hur bra som helt och eleverna frågade och lyckades få alla rätt på sina frågor. Sista tävlingen var att det skulle förflytta änden på toapapper så långt från rullen som möjligt utan att flytta på rullen och dess hållare. Pappret fick heller inte nudda golv eller mattor och skulle vara helt. Det tyckte de var roligt och efter tävlingen använde de toapappret för att göra varandra och Marielle till mumier. Sedan avslutade vi skoldagen med att fika och prata. De var väldigt nyfikna på Christian och visade upp sig från sin bästa sida. Det blev en väldigt mysig stund tillsammans. Tack Christian och Linda för att ni kom. 💜

Eleverna åkte tillbaka med Marielle eftersom vi var hemma hos mig ville inte jag åka tillbaka in till jobbet igen och sedan hem igen. Linda och Christian stannade kvar och hjälpte mig att plocka i ordning och sedan följde jag med dem in till Mats jobb. Linda och jag hade planerat utan Christian och Mats vetskap att vi skulle umgås fram till sju då dottern och William kom med tåget. Jag visste att Mats skulle sluta någon gång mellan halv tre tre så vi var utanför hans jobb vid halv tre. Linda och Christian köpte pizza som vi åt hemma hos dem. Sedan spelade vi gin rummy och det såg ut som om jag skulle vinna ett tag fast i slutet fick jag bara minus och Christian gick om mig och vann. Jag hamnade till slut på en tredje plats. Det blev en trevlig eftermiddag/kväll hos våra vänner. Klockan kvart över sju kom dottern och William, och de fick köra oss hem. Det passade väldigt bra för då kunde vi skåla både Mats och jag.

På vägen hem köpte vi med oss mat till S och W, det blev pizza och kebabtallrik. Sedan bara satt vi och snackade innan alla var trötta och ville gå coh lägga sig. Det blev inte sent, tror klockan var runt halv tio. Det kan bero på det att jag somnade tidigt som jag vaknar tidigt idag. Jag får sova när vi åker till Linköping efter vår löprunda med bad.

Vad händer för er idag?

Nu önskar jag er en trevlig lördag, kram Susann 💜

4 kommentarer