Måndagen den 14 september 2020

Ny vecka igen och det blev ingen sovmorgon som jag hade trott eftersom jag somnade runt två inatt. Det får bli till att sova i eftermiddag när jag kommer hem från Centrumskolan för att kunna hålla en bra energibalans.

Tänk att måndagen alltid kommer så snabbt efter en helg. Det känns alltid som en inte har hunnit allt en tänkt göra på helgen. Det känns som jag behöver tänka till lite extra nu med min balans för trots allt är jag fortfarande sjukskriven och arbetstränar på 50%. Jag brukar påminna mig om det varje dag när jag tycker att jag borde göra mer här hemma. Just nu orkar jag mest med Centrumskolan i veckorna och till helgerna försöker jag få mitt sociala umgänge tillgodosett. Min träning är viktig för mig så den försöker jag hålla fast vid. Blir det för mycket i veckan så blir det träningen på tisdagar och söndagar som jag kan välja bort.

Förra veckan hade jag ju kontakt med Bette på hälsocentralen och vi pratade om hur min situation såg ut nu och att jag hade till den 17 november på Centrumskolan fast att min sjukskrivning gick ut innan. Bette skulle ta det med min läkare och i fredags damp ett sjukintyg ner i lådan som gällde till den första december. Det känns så skönt att det räckte att prata med Bette och inte behövde boka in en läkartid.

Jag hoppas att jag hittar ett arbete på halvtid, det skulle kännas så bra och lite tryggare för jag vet inte hur länge en kan arbetsträna. Fast jag är inte redo för mer än 50% sysselsättning just nu. Jag vill ju ha ett liv hemma också. Jag är så tacksam att jag har försäkringskassan med mig i detta, för det är mer de som bromsar mig och det är bra. Det bästa vore ju om jag kunde få en halvtidstjänst där jag är nu istället för att arbetsträna. Vi får se vad som händer i november och än så länge har jag inte haft något möte med arbetsförmedlingen och försäkringskassan i höst. Det kommer säkert bli ett möte snart om jag gissar rätt. Fast jag försöker hålla min uppdaterad över lediga jobb i Kalmar fast i stort sett är alla jobb heltidstjänster och det känns absolut inte aktuellt för mig just nu. Fast jag fortsätter att hålla utkik över jobbutbudet för rätt som det är dyker det upp en tjänst som passar och verkar lockande.

Det blev visst ett inlägg om hur jag har det nu i mitt mående, jag tyckte jag hade lite idétorka när jag började skriva och helt plötsligt bara skrivs mina tankar ut i rasande fart. Så kan det bli ibland om en bara väntar ut sitt flow. Nu ska jag förbereda mig inför Centrumskolan och ny vecka. Måndag och då är jag med på hemkunskapen. Jag tror eleverna skulle göra ris och korvstroganoff.

Jag önskar alla en härlig måndag.

Bild tagen i Juli 2020

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.