Mitt i veckan 🌞

TÀnk det Àr redan onsdag, mitt i veckan. Dagarna gÄr som vanligt vÀldigt fort. Idag skiner solen nÀr jag stiger upp sÄ jag hoppas det blir en fin dag. Utomhustemperaturen ligger just nu pÄ 13 grader och klockan Àr 8.45. Jag tÀnkte att jag hinner titta in hÀr innan det Àr dags för mig att Äka till Centrumskolan.

Jag lyssnar pÄ ljudbok, Tyst i klassen utav Björn Ranelid och datorn i knÀt. Jag har redan hunnit med att surfa runt bland de bloggar jag brukar besöka. Det gör jag oftast i sÀngen innan jag stiger upp.

LÄnad bild frÄn internet.

Kristina Lilja vĂ€xer upp med förĂ€ldrar och sex bröder i ”PinnakĂ„karna” i Malmö, ett omrĂ„de med nödbostĂ€der som byggdes pĂ„ 20-talet. Livet Ă€r hĂ„rt. Pappan super, slĂ„ss och trakasserar – med ödesdigra följder för fler Ă€n ett av hans barn. Hektor, som stammar, blir vĂ€rst ansatt av fadern och Sixten skadas svĂ„rt nĂ€r han bland kamraterna försöker fĂ„ den respekt han inte fĂ„r hemma. Men Kristina har ett eget öde och en begynnelse som Ă€r en gĂ„ta. NĂ€r hon blir varse hur det ligger till lyckas hon bryta sig loss. Hon gör ett gigantiskt klass-sprĂ„ng och blir sĂ„ smĂ„ningom prĂ€st. Men utan hennes mamma Karin hade det inte gĂ„tt. Karin Ă€r den som hĂ„ller ihop familjen, sliter pĂ„ dubbla jobb, och minns allt som hĂ€nt.

Tyst i klassen skildrar ett segregerat Sverige genom flera ögonpar. Med berÀttelsen om Kristinas liv frÄn 40-talet till nutid har Björn Ranelid skapat Ànnu ett kvinnoportrÀtt som stannar i lÀsarens hjÀrta.

Idag ska jag först handla efter Centrumskolan och sedan hinner jag nog vila lite innan det Àr dags för mig att hÀmta Annika. IkvÀll ska Annika och jag Äka till Marielle i Hagby för att gÄ en promenad i bokskogen utmed Kalmar leden. Vi ska köpa sushi med oss och hoppas pÄ en fin kvÀll.

Jag önskar alla en fin dag, kram Susann 💜

En kommentar

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.