Mitt i veckan 🌞

Tänk det är redan onsdag, mitt i veckan. Dagarna går som vanligt väldigt fort. Idag skiner solen när jag stiger upp så jag hoppas det blir en fin dag. Utomhustemperaturen ligger just nu på 13 grader och klockan är 8.45. Jag tänkte att jag hinner titta in här innan det är dags för mig att åka till Centrumskolan.

Jag lyssnar på ljudbok, Tyst i klassen utav Björn Ranelid och datorn i knät. Jag har redan hunnit med att surfa runt bland de bloggar jag brukar besöka. Det gör jag oftast i sängen innan jag stiger upp.

Lånad bild från internet.

Kristina Lilja växer upp med föräldrar och sex bröder i ”Pinnakåkarna” i Malmö, ett område med nödbostäder som byggdes på 20-talet. Livet är hårt. Pappan super, slåss och trakasserar – med ödesdigra följder för fler än ett av hans barn. Hektor, som stammar, blir värst ansatt av fadern och Sixten skadas svårt när han bland kamraterna försöker få den respekt han inte får hemma. Men Kristina har ett eget öde och en begynnelse som är en gåta. När hon blir varse hur det ligger till lyckas hon bryta sig loss. Hon gör ett gigantiskt klass-språng och blir så småningom präst. Men utan hennes mamma Karin hade det inte gått. Karin är den som håller ihop familjen, sliter på dubbla jobb, och minns allt som hänt.

Tyst i klassen skildrar ett segregerat Sverige genom flera ögonpar. Med berättelsen om Kristinas liv från 40-talet till nutid har Björn Ranelid skapat ännu ett kvinnoporträtt som stannar i läsarens hjärta.

Idag ska jag först handla efter Centrumskolan och sedan hinner jag nog vila lite innan det är dags för mig att hämta Annika. Ikväll ska Annika och jag åka till Marielle i Hagby för att gå en promenad i bokskogen utmed Kalmar leden. Vi ska köpa sushi med oss och hoppas på en fin kväll.

Jag önskar alla en fin dag, kram Susann 💜

En kommentar

  1. Inga Johansson

    Önskar dej detsamma en underbar fin dag ☀️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *