Mitt i veckan 😊

Godmorgon hĂ€r sitter jag pĂ„ min favoritplats hemma hos mig, sĂ„klart soffan framför tvnyheterna. Idag införs nya smittskyddsĂ„tgĂ€rder för att det finns en liten ökning av Covid-19. Än sĂ„ lĂ€nge befinner vi oss i en pandemi sĂ„ det gĂ€ller att alla hĂ„ller sig till folkhĂ€lsomyndighetens rekommendationer. SĂ„ hĂ€r stĂ„r det pĂ„ deras sida som jag kopierat.

För att minska risken för smittspridning av sjukdomen covid-19 beslutar FolkhÀlsomyndigheten att rekommendera:

  • alla och envar att hĂ„lla avstĂ„nd till andra mĂ€nniskor i offentliga miljöer, sĂ€rskilt inomhus.

FolkhÀlsomyndigheten beslutar Àven att rekommendera alla vuxna att:

  • Om möjligt undvika trĂ€ngsel i kollektivtrafik genom att vĂ€lja att resa andra tider Ă€n i rusningstrafik eller anvĂ€nda andra fĂ€rdsĂ€tt, som till exempel att gĂ„, cykla eller Ă„ka bil.
  • anvĂ€nda munskydd i kollektivtrafiken om det inte gĂ„r att undvika trĂ€ngsel.

FolkhÀlsomyndigheten beslutar vidare att rekommendera arbetsgivare att:

  • UnderlĂ€tta för anstĂ€llda att vaccinera sig samt informera om vikten av att stanna hemma nĂ€r man fĂ„r symtom.
  • Göra det möjligt för anstĂ€llda att hĂ„lla avstĂ„nd till varandra till exempel pĂ„ möten, i fikarum och omklĂ€dningsrum. Undvika större samlingar inomhus med mĂ„nga deltagare.
  • Göra det möjligt för anstĂ€llda att i viss utstrĂ€ckning arbeta hemifrĂ„n nĂ€r arbetet sĂ„ tillĂ„ter.

Utbildningsmoment inom skola och vuxenutbildning omfattas dock inte av rekommendationen.

FolkhÀlsomyndigheten beslutar Àven att rekommendera:

  • den som bedriver kollektivtrafik att bibehĂ„lla en full turtĂ€thet

Det Àr en overklig situation som vi faktiskt lever i, denna pandemi som finns vÀrlden över. Jag undrar nÀr vi kan ÄtergÄ till som det var förut nÀr vi kunde resa vart vi ville, göra vad vi ville utan hatt vara begrÀnsade och dÄ Àr vi i Sverige inte lika begrÀnsade som de Àr i andra lÀnder.

Idag Àr det onsdag och mitt i veckan. PÄ mitt jobb har vi bestÀmt att pÄ onsdagar fram till lovet fÄr den som vill ha jultröja pÄ sig. SÄ idag ska min jultröja Äka pÄ igen, nackdelen Àr att den Àr vÀldigt varm och pÄ skolan Àr det vÀldigt varmt sÄ jag kommer svettas idag.

Efter jobbet ska jag ta en tur runt stadsmissionen för att se om jag hittar nÄgot till jul. Jag tror inte det Àr sÄ mycket folk nÀr jag Äker dit vid 14.30. Sedan blir det stÀda hÀr hemma idag och jag ska Àven upp pÄ vinden och se om jag hittar mitt vita linne som jag ska ha pÄ mÄndag nÀr vi ska lussa pÄ centrumskolan. Det Àr vi personal som lussar för eleverna. Jag har inte varit med pÄ det nÄgon gÄng fast nu nÀr jag arbetar tÀnker jag att jag ska vara med. Vi ska sjunga typ fyra sÄnger sÄ det kommer bli kul. Jag fÄr vÀl öva nu i helgen för Rudolf med röda mulen kan jag inte texten pÄ.

Nu önskar jag er alla en hĂ€rlig onsdag, kram Susann 💜

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *