Jag,  Mats och jag,  Sjukskriven/Arbete,  Träning

Ny månad

Här händer det inte så mycket. Jag tycker veckorna ser likadana ut. Jag sover, arbetstränar och tränar genom att springa och gå på gym.

Det märks att vi, Mats och jag har fått in en träningsrutin och att våra kroppar är vana att röra på sig. Ikväll kände båda att vi var tvungna att komma ut och röra på oss lite. Det blev en kvällspromenad på Stensö, eller mer joggade för min del då Mats kan gå väldigt raskt. Jag typ halvsprang hela rundan på tre km som vi gick/joggade.

Ute i världen händer det mer med Coronaviruset som härjar och dödar väldigt många människor, särskilt äldre med underliggande sjukdomar. I Sverige är smittspridningen som störst i Stockholms området. Nu begränsas alla i Sverige genom olika regler och rekommendationer. Alla gymnasieskolor har stängts och undervisning sker på distans och det gäller även högskolor och universitet.

Det får bara samlas max 50 personer så alla typ evenemang är inställda. Det gäller även att alla ska hålla avstånd till varandra. Vid minsta symptom ska en stanna hemma och karensdagen har plockats bort. Äldreboende får inte ta emot besökare och nu har även skidanläggningar stängt sina verksamheter. Allt detta slår såklart hårt mot ekonomin i samhället 🙁

Nu hoppas vi att det snart vänder så smittspridningskurvan dalar nedåt.

Här Kalmar är vi nog bara i början av smittspridningen så vi får se vad som händer med tiden.

Det känns fortfarande avlägset skrämmande på något vis. Jag känner inte att jag är orolig över Coronaviruset, fast det är svårt att veta om jag är lite för lite orolig.