Regnigt

Vaknar upp denna måndag till helmulet och regningt, 9 grader varmt. Det är det tråkigaste med den här tiden på året, soltimmarna är väldigt få och jag tycker vädret påverkar ens humör och mående. Jag tycker att ju äldre jag blir ju mer påverkad blir jag utav vädret. Hur kommer det sig?

Måndagar brukar vara min vilodag, den dag jag verkligen tillåter mig att vila eftersom vi oftast har gjort något under helgen och med alla min erfarenhet av min resa tillbaka till mitt ”normala” liv har jag lärt mig att jag måste tillåta mig att vila. Sedan är ju frågan om jag någonsin kommer bli som innan, det känns inte riktigt så utan mer att jag får anpassa mig och skapa ett nytt normalt liv.

Min hjärna är inte alltid med mig och vid lite mer stressiga och kravfyllda situationer märks det att jag tappar mina förmågor till att strukturera och tänka logiskt. Som tur är tror jag inte omgivningen märker det så mycket fast det är väldigt frustrerande för mig själv då jag vet att jag hade gjort och handlat annorlunda innan min fallolycka.

Jag ska planera veckans mat innan vi åker och handla i eftermiddag. Jag vet bara att vi ska äta panerad torsk idag och att jag vill göra hel kyckling i ugn någon utav dagarna. Jag blev så sugen på hel kyckling när jag läste på https://nouw.com/enitalienareisverige blogg. Jag får väl ta hjälp utav Victor för ibland är det svårt att planera den dagliga menyn. Jag tycker det är roligare att planera om vi ska ha gäster. Nu på senare år är jag mycket sämre på att planera maten för varje vecka, jag kör mycket på känsla och vad vi har hemma fast om det är något utav barnen som är hemma brukar jag vara lite bättre på att planera maten. När det bara är Mats och jag blir det inte alltid att vi lagar mat varje kväll utan kan ta en macka till kvällsmat. När barnen bodde hemma åt vi alltid lagad mat på kvällen, vi har helt enkelt blivit latare…

Förrätten när vi hade halv åtta hos oss.

Har ni planerat veckans mat?

Jag önskar er alla en fin måndag och en härlig start på en ny vecka, kram Susann

2 kommentarer

 1. Mat måste jag planera några dagar framåt.
  Idag: kalops
  Tid: panerad torsk
  Onsd: äta ost sallad ute i naturen
  Torsd: soppa
  Fred: ????

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.