Semesterdag 18 2020

Idag stod alarmet på 7.00 fast Mats vaknade såklart innan klockan ringde. Jag låg kvar i sängen efter att Mats gick upp, tycker det är skönt att dra mig lite.

Det blev inte så lång stund i sängen efter att Mats hade gått upp. Vi hade ju lite att fixa med innan det var dags för vår semestertripp tillsammans med Malin och Urban.

Jag packade det sista, och plockade iordning i köket och Mats dammsugade bilen innan vi gav oss iväg.

Klockan nio hämtade vi Malin och Urban fast jag kom på att jag glömt min kudde. Jag får så ont i nacken om jag inte sover på min egen kudde. Min nacke är ju lite känslig sen fallolyckan. Så det blev till att svänga förbi oss och hämta den innan det bar av till Nybro där vi skulle lämna Chilla, Oskarssons hund.

Runt halv ett var vi framme i Gränna och parkerade vid vandrarhemmet Strandterassen. Vi hade hoppats att vandrarhemmet skulle vara lika mysigt som när vi var i Skånes Tranås fast det var det inte. Det är en barackliknande byggnad med ett litet allrum. Ganska opersonligt och spartanskt.

Vi började med att äta lunch och jag tog en räk- och laxsmörgås och Mats valde pannbiff. Malin och Urban tog varsin räksmörgås. Männen drack öl och Malin och jag bubbel. 😊

Efter lunchen gick vi en promenad ner mot färjehamnen och kollade avgångarna till Visingsö. Vädret ska vara finast på lördag så då planerar vi en tur till Visingsö för att kunna cykla runt.

Vi fortsatte vår promenad mot centrum fast halvvägs dit började det regna så vi stannade till vid en bod och köpte polkagrisar för att sedan gå och sätta oss i bilen för det dröjde typ en kvart innan vi fick checka in.

Vi installerade oss i våra rum och sedan satte vi oss en stund i allrummet och spelade tärningsspel medan vi väntade på att vädret skulle bli finare. Det blev lite vin och ostbågar innan vi gick för att utforska Gränna.

Runt 17.30 rustade vi oss för regn, Mats och jag tog regnställ på oss ifall det skulle börja regna när vi gick. Ett tag trodde jag att regnstället var onödigt fast efter ca 1,5 km började det regna och sen ökade det. Då var jag glad att jag valde hela regnstället och goretexskor. Även om regnet öste ner valde vi att gå och vi gick uppför ca 200 trappsteg för att komma upp på Grännaberget. Vi tittade runt lite där uppe och regnet vräkte ner.

När vi kom tillbaka till vandrarhemmet dukade vi upp champagne, ost, kex, seranoskinka mm. Vi valde såklart att sitta inne i allrummet för utomhus var det blött och lite ruggigt. Vi hade allrummet för oss själva och där satt vi och spelade kort, Gin rummy och snackade en massa minnen. Vi tog även varsin snaps, en tradition vi har på våra semestrar.

Detta är 24:e året som vi semestrar ihop. 👍🏾💜

Vår Grännavistelse har börjat bra förutom att vädret hade kunnat vara bättre. Vi får se vad vi hittar på imorgon. Nu är det dags att försöka sova. Godnatt 👍🏾💜🥂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *