Semesterdag 29 2020

Idag efter frukosten, vid tiotiden åkte vi över till Öland. Vi hade packat matsäck med oss och självklart badkläder.

Första stoppet gjordes strax efter Äleklinta, vid en stenstrand. Där fikade vi och njöt av den fina utsikten över sundet. Solen sken och det blåste nästan ljumma vindar.

Sedan åkte vi vidare till Byrums raukar och där åt vi vår medhavda lunch, pannkakor.

Under tiden vi var vid raukarna blev det bara varmare och varmare, så vi blev riktigt badsugna. Iallafall vissa av oss…

Vi åkte till stranden en stund fast efter en timme lite drygt började det att blåsa lite kalla vindar och molnen började hopa sig. Vi hann ändå bada i det sköna vattnet och det var 19-20 grader varmt och jag gissade på 19,5.

När vi tyckte det var för kallt gick vi tillbaka till bilen och lastade in våra saker. Sedan gick vi och tittade på järnvägsspåret som går till trollskogen naturum.

Därefter åkte vi till Byxelkrok och strosade omkring innan det var dags för middag på Petters restaurang och pizzeria. Ikväll kunde Rasmus vara med och äta. Tova anslöt lite senare, när vi hade ätit färdigt. Victor träffade vi också eftersom han arbetade ikväll.

Ikväll åt jag hamburgare, fast beställde Rasmus special vilket innebar bacon och jalapenos på hamburgaren.

Vi satt länge på restaurangen och Rasmus bjöd Samina och Samuel på shots. Även jag fick en hallon och lakritsshot. Det var mysigt att bara sitta och prata och dricka bubbel. Mats fick vara chaufför.

När solen höll på att gå ner ville jag gå ut och titta på den, fast vad händer … jo Rasmus ska köpa glass och då glömmer jag solnedgången och när vi kommer ut från glasskiosken har solen gått ned 🤔

En glad Rasmus och en glad Tova blev det i alla fall.

Det blev en underbar måndag på Öland med bästa avslut, att ha sina barn samlade även om ett utav barnen jobbade. Vi fick ju då bästa servicen.

Ikväll kommer jag somna nöjd och tacksam över min fina familj som jag älskar ”the whole wide world and back again” 💜

2 kommentarer

  1. Vilken härlig dag, tänk att ha Öland så nära. Förstår din känsla av tacksamhet tillsammans med de vuxna barnen.

    • Ja, öland är ett uppskattat resmål som vi nästan tar för givet. Det är lätt att bli hemmablind på det vackra som finns nära en.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *