Jag,  Sjukskriven/Arbete

Skypemöte

Ni som har följt mig ett tag vet ju att idag skulle jag ha ett avstämningsmöte med försäkringskassan, läkaren, arbetsförmedling, arbetsterapeut och samordnare angående min framtid. Jag har ju varit sjukskriven till och från sen 2016 och har det senaste året ingått i samaverkan med arbetsförmedling och försäkringskassa. Då har jag arbetstränat på Centrumskolan, först på 25 % och sedan i maj på 50%. Så i eftermiddag hade jag skypemöte med alla inblandade och det diskuterades fram och tllbaka om jag skulle sjukskrivas på 50% och bli arbetssökande på 50%. Min läkare var dock tveksam till att jag skulle vara arbetssökande och försäkringskassan verkade tycka detsamma. De vill inte med erfarenhet att jag ska få för stort bakslag. Som det är i nu läget har jag knappt några anpassningar på Centrumskolan och i och med det visar det att jag skulle kunna jobba på 50% vilket jag kanske tror att jag skulle mäkta med, fast i så fall kan jag inte ingå i samverkansprojektet.

Många turer fram och tillbaka så bestämdes att min samverkan kommer att förlängas fram till 1/7-21 vilket innebär att jag är helt sjukskriven och kommer fortsätta arbetsträna 50% till sista januari och sedan gå upp på 75% på arbetsträningen där jag är nu, alltså Centrumskolan. Jag är dock tveksam att det kommer gå utan bakslag fast det är nog den bästa lösningen för mig och försäkringskassan var tycdlig med att om det inte fungerade så var jag tvungen att säga till och inte se det som ett bakslag. Hon menade på att det är bra inför framtiden att jag har provat på om jag sedan ska söka sjukersättning i framtiden. För då har de den dokumentationen att falla tillbaka på. Jag tycker att mötet var bra och jag känner mig ändå nöjd med beslutet som blev idag. Nu kan jag ta det lugnt och hoppas att det fungera eller att Märit, rektorn på skolan har en tjänst på 50% till mig. Det hade varit det allra bästa och roligt eftersom jag trivs på Centrumskolan.

Jag måste ändå tycka att de personer som är runtomkring mig i min sjukskrivning tycker jag är väldigt bra och faktiskt verkar se till mitt bästa. Det är nästan alltid de som bromsar mig, att jag ska ta det lugnt. Jag känner att jag är lyssnad på i min sjukskrivning. Jag tänker på alla andra som har andra erfarenheter av försäkringskassa och läkare. Jag har bara gott att säja om försäkringskassan och läkare.

Nu ska jag bara njuta av min ledighet och umgås med min familj och samla energi inför vårterminen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *