Söndag 😊 Kanaberg och kantareller 🍄

Det blev sovmorgon och Mats gjorde amerikanska pannkakor till frukost. Det har blivit en tradition med pannkakor pÄ söndagar. SÄ klart ringde jag min pappa pÄ förmiddagen för att gratta pÄ fars dag och det Àr Àven dagens ord i Christels fotoutmaning, FAR/PAPPA. Jag hittade en bild pÄ mig och pappa nÀr jag fyller fem och pappa 43. Vi har ju samma födelsedag sÄ vi har firat mÄnga födelsedagar tillsammans. NÀr jag var liten sov han i mitt rum sÄ min mamma och syster kom och sjöng för oss pÄ morgonen nÀr vi fyllde Är. Egentligen vet jag fortfarande inte om han verkligen sov hela natten hos mig eller om han kom pÄ morgonen innan jag vaknade. Jag fÄr frÄga honom.

Vid elvatiden bestÀmde vi oss för att Äka ut en svÀng. Det kÀndes som vi behövde lite syre sÄ jag bestÀmde att vi skulle Äka till Kanaberg. Jag har aldrig varit dÀr sÄ det passade bra att göra det idag. Mats trodde att han hade eventuellt varit dÀr nÀr han gick i grundskolan. Kanaberg Àr ett naturminne frÄn istiden med stora stenblock som ligger samlade och bildar smÄ grottor och ihÄligheter. Det sÀgs Àven att Nils Dacke höll till dÀr.

Eftersom vi var i en hÀrlig skog letade vi Àven efter svamp. Vi hade tur och hittade faktiskt en hel del Àven om svampen var ganska blöt. SjÀlvklart hade vi fika med oss och det smakar alltid fantastiskt att Àta utomhus.

NÀr vi kom hem var jag trött och somnade gott i soffan. Jag sov nÄgon timme sÄ nu hoppas jag att jag kan sova inatt.

Idag hade vi bestĂ€mt att vi skulle göra kroppkakor till middag. Vi trĂ€nar fortfarande pĂ„ att fĂ„ perfekt goda. Min svĂ€rmor gjorde de godaste fast nu lagar hon inte det nĂ„gon mer gĂ„ng, i alla fall inte till oss. kroppkakorna blev goda fast inte perfekta sĂ„ vi fĂ„r fortsĂ€tta att trĂ€na. 😊

I Kristinas novemberutmaning stÀller hon frÄgan; Vad för typ av klÀder skulle du sÀga att din garderob mest innehÄller?

Jag skulle sÀga att min garderob inte har nÄgon sÀrskild typ/stil pÄ mina klÀder. Jag tycker mest om att gÄ i lÄngbyxor och pÄ senare Är har jag börjat att ha klÀnningar. Jag Àger bara en svart kjol som jag typ aldrig har pÄ mig. Kjol anvÀnde jag bara som tonÄring.

Jag i den enda kjol jag Àger.

Snart blir det fotboll, Sverige-Spanien. Nu hoppas vi de vinner. Ska ni titta pÄ matchen?

I lördags fick jag mitt paket frÄn bokus, Paradiset av Abdulrazak Gurnah. Det var han som fick nobelpriset i litteratur och vi ska lÀsa den boken i vÄr bokklubb. Jag pÄbörjade lÀsa igÄr och jag fastnade direkt. Idag har jag inte lÀst sÄ mycket eftersom jag lÀste sÄ mycket att jag fick lite huvudvÀrk igÄr. Det Àr fortfarande sÄ att jag inte kan lÀsa hur mycket jag vill utan att fÄ lite symptom som yrsel och huvudvÀrk. Jag tycker boken började bra och jag kom lÀtt in i handlingen. Jag skapade fort en relation till hudvudkaraktÀren vilket Àr viktigt för mig om en bok Àr bra eller dÄlig. Jag trodde boken skulle vara tung att lÀsa fast det Àr den inte utan vÀldigt lÀtt sprÄk och en rak skriven bok i tidsordning som jag gillar. Vi fÄr se vad jag tycker nÀr jag lÀst fÀrdigt den.

Nu önskar jag er en fortsatt trevlig söndag, kram Susann 💜

4 kommentarer

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.