Jag,  Sjukskriven/Arbete,  Träning

Söndagen den 18 december 2022

Nu har jag äntligen tid att titta in här en stund. Den här helgen går mot sitt slut och nästa vecka går vi in i julveckan. Tänk så fort det går.

I fredags var jag ju hos läkaren och hon sjukskrev mig på 50% till sista april vilket jag ville. Fast jag hade hoppats att hon skulle sjukskriva mig för hela vårterminen. Hon vill att vi ska ha ett möte med försäkringskassan och min arbetsgivare i vår för att stämma av hur det går för mig. Och med tanke på att jag fick förlängt i tre år på min arbetsplats så känns det bra att befinna mig där jag är nu. Det har verkligen gått framåt med tanke på hur det var för några årsedan.

I fredags blev en lugn hemmakväll med bara mannen. Jag var sugen att träffa någon fast det var ingen som kunde och det är ganska skönt att landa i soffan en fredagskväll.

Lördagsmorgonen började med vår löpning och det var 16 minus när jag klev upp. Temperaturen steg lite tills det var dags att springa till minus 12 grader. Jag sprang bara ett varv för jag tyckte det var svårt att andas när det var kallt. Det märktes att jag inte var van vid den kalla temperaturen. Sedan blev det ett dopp vid Norrlidsbastuns brygga och det var bara ett litet hål som vi doppade oss i. Det var is runtomkring så det var en härlig känsla. Jag har ju velat att det skulle bli bad i isvak. Vattnet låg på 0,2 grader så det har ju sjunkit en hel del sen sist.

Efter doppet var det skönt att hålla i en mugg med varm blåbärssoppa. Sedan åkte vi hem och åt frukost innan jag åkte till stan och fixade lite julklappar. Mats var hemma och bakade pepparkakshuset.

Min julkalender lördagen den 17 december:

Säg något positivt till en person idag

Det var som väntat mycket folk på stan och efter någon timme blev jag trött och var tvungen att åka hem och sova för på kvällen skulle vi till Camilla på julmingel.

Vid halvsextiden på kvällen tog vi bussen till Camilla och det blev en trevlig kväll med sång och dans och underbara samtal. Camilla och hennes kollegor hade startat en studiecirkel där träffarna gick ut på att lära sig mer om olika saker. så när de träffades hade alla en person, plats och händelse som de ”redovisade” om för att delge varandra och få mer kunskap. Jag tyckte det lät väldigt roligt och inspirerande. Det träffades över en middag och hade samtal kring sina ”faktakort”.

Vid midnatt tog vi bussen hem och jag somnade nöjd efter kvällen.

Idag vaknade jag tidigare än vad jag ville, inget konstigt för jag vaknar ju alltid tidigt. Vid åtta sjöng jag för mannen som fyller 53 år idag. Han fick en väderstation och kalsonger och sedan under dagen fick han även en tröja och en bok som jag köpte när jag fixade de allra sista julklapparna.

Idag har Mats satt ihop pepparkakshuset fast inte hunnit dekorera det ännu. Det blev ett stort hus, ett utav de större som han har byggt. Medans Mats fixade pepparkakshuset så var jag en liten tur på stan.

Det som känns mest konstigt är att vi inte har satt in någon gran idag, vilket vi alltid har gjort när det är Mats födelsedag. Imorgon får Mats köpa gran på väg hem från jobbet.

I eftermiddag kom Malin och Urban förbi en sväng för att gratta mannen. De stannade och fikade och vi hann byta några ord med varandra innan de skulle hem till fotbollsfinalen och julfix. Vi tittade också på fotbollsfinalen mellan Argentina och Frankrike. Tänk att Argentina skulle vinna på straffar.

Efter fotbollen kom familjen Sandströms, Mats systers familj och firade Mats. Vi fikade och spelade spel, ”Från och med nu” och ”Just one”. Det blev en trevlig kväll och telefonen har gått varm till Mats hela dagen.

Min julkalender söndagen den 18 december:

Skriv ett brev till dig själv om dig själv 💜

En helg går fort och denna har innehållit massor känns det som nu när jag summerar den. Jag har inte haft tid att titta in hos mina bloggvänner. Jag får läsa ikapp imorgon bitti innan jag stiger upp.

Nu önskar jag dig en härlig fortsatt kväll och godnatt, kram Susann 💜

2 kommentarer