Uncategorized

Sveriges landskapsrätter – värmland

Idag blev det äntligen dags för oss att laga en landskapsrätt i Ingas utmaningsresa genom Sverige. Vi ligger lite efter Inga fast vi har tänkt att laga alla även om vi inte är i fas med Inga. Idag var det dags för Värmlands rätt, Nävgröt med stekfläsk och lingonsylt. Jag har försökt hitta skrädmjöl ett tag fast idag fick jag äntligen tag på det på Maxi.

Jag följde Icas recept på Nävgröt.

Rätten var väldigt lätt att göra. Det var bara till att koka upp vatten med lite salt i och sedan skulle allt mjölet hällas i och tryckas till med en träslev. Sedan stängdes plattan av och ett lock på och därefter fick det bara vara på eftervärme i tio minuter. Under tiden stekte Mats fläsket.

Det var en speciell konsistens på nävgröten och det var varken äckligt eller gott. Helt ok att äta fast kommer antagligen inte göra rätten igen. Mats åt utan att klaga och tyckte som jag varken gott eller äckligt. Tack Inga för att du får oss till att laga rätter som vi inte visste fanns. 💜

2 kommentarer

  • Inga Johansson

    Så trevligt och roligt att du ni hänger med, men jag ska prova rätten en gång till, ha lite met vatten i, smaken instämmer jag med dig, men den gav en väldigt fin mätthetskänsla som min mage mådde väldigt bra av..