Utvilad?

Godmorgon alla fina!

Idag vaknade jag när Mats steg upp strax innan klockan sex och var faktiskt ganska pigg. Jag låg kvar i sängen ett tag och tittade runt på lite olika sociala medier, kommenterade en del bloggar. Jag skickade även ett grattismess till Tova, Rasmus flickvän som fyller 22 år idag. Vi ska fira henne till helgen då de kommer till Kalmar. Sedan tänkte jag lite extra på Linda och Christian som börjar sin färd mot Österrike idag, där de bor vintertid. Jag brukar ge mig själv lite tid på morgonen med att tänka på olika saker som jag är tacksam över och om det är någon som behöver liten extra tanke eller uppmuntran i form av ett mess eller en likes. Jag fick träffa Victor en liten stund igår kväll då han och Torun var i Kalmar och handlade och plockade svamp. Det blev bara en kort stund fast det räckte för att fylla på mammahjärtat. De hade hittat ganska mycket svamp och även blek taggsvamp. Det får definitivt bli en runda ut i svampskogen till helgen.

Det är en fin morgon, solen skiner fast lite kallare i temperatur, 10 grader. Det kommer förhoppningsvis bli en fin dag idag. Jag känner mig ganska utvilad idag, fast tröttheten kanske gör sig påmind i eftermiddag för tisdagar brukar vara min tröttaste dag. Jag hoppas att jag hittad en struktur i min energinivå så inte tisdagar blir allt för energifattiga. Just nu känns det bra när jag sitter i soffan med datorn i knät och nyhetsmorgon på tvn.

Idag kommer jag ha nutidsfrågor med en del elever, och de tittar först på Lilla aktuellt innan de svarar på frågorna. En del svar kan de få från lilla aktuellt. Jag minns när en fick sådana frågor i skolan och jag var alltid så dålig på att ha koll på vad som händer runt i världen. Minns ni dessa frågor? Var ni bra på dem? Jag mådde alltid så dåligt över att jag inte kunde, skämdes och försökte verkligen komma ihåg saker för att kunna svara på frågorna i skolan. Jag är fortfarande dålig på att ha koll på samhällsinformation och om vad som händer överallt i världen. Fast nu som vuxen mår jag inte så dåligt över detta utan tänker att jag är bra på annat. Fördelen när eleverna ska ha dessa frågor är ju att jag tvingas hålla mig lite ajour som vuxen fast utan att känna mig dum för att jag inte kan för jag har ju facit på frågorna. 😊

Tisdagseftermiddagarna brukar jag sova för att orka med min löpning på kvällen. Vi ska träffa Karin och Madeleine som vanligt och springa och bada. Mina ben känns fortfarande lite sega fast jag hoppas att jag kan springa utan att tycka att benen är för tunga. Vi får se hur lång rundan blir ikväll, jag hoppas jag orkar 7 km som förra tisdagen. Min motivation är alltid badet efter och känslan jag får i min kropp när jag klarat av min löprunda. Det gäller att hitta bra sätt för att kunna hålla i min löpning utan att hjärnan hittar på en massa undanflykter för att inte springa. Jag tycker att jag har hittat bra strategier för att få till min löpning.

Mina tips för att hålla kvar en rutin är:

  • Bestäm en dag och tid för det du vill göra.
  • Skaffa en kompis som kan hjälpa till att ”dra”, för det är svårare att ställa in när någon annan väntar på dig eller är beroende av dig..
  • Sänk dina krav och ta det i etapper.
  • Fokusera på känslan du får efter för att kunna motivera dig
  • Var snäll mot dig själv och var nöjd med dig själv
  • Tänk på vad det ger dig i förlängningen

Lycka till med det du vill göra, jag tror på dig 💜

Nu vill jag önska dig en fin dag, kram Susann 💜

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *