Jag,  Mats och jag,  Sjukskriven/Arbete

Vilket firande 😊💜

LördagskvÀllen gick i firandets tecken tillsammans med Ulrika och Thomas. Mats blev firad med femrÀttersmeny och Àven vÄr bröllopsdag blev uppmÀrksammad med bubbel och choklad.

KvÀllen började med bubbel, chips och en helt ljuvlig kola som smÀlter i munnen. Det Àr en utav mina favoritgodis. Ulrika och Thomas vet precis vad vi gillar.

De hade fixat sÄ fint inför vÄr ankomst sÄ vi kÀnde oss vÀldigt vÀlkomna som alltid. Ulrika Àr min Àldsta barndomsvÀn och vi brukar ses nÄgon gÄng per Är fast nu var det vÀldigt lÀngesedan vi sÄgs, nÀstan ett helt Är sedan. SÄ det var vÀldigt roligt att trÀffas och bara prata och umgÄs.

Första rÀtten de serverade var en en rÀkcocktail med smak av chili, lime. Den var vÀldigt god, frisk i smaken fast med en lagom hetta utav chilin. Ulrika och Thomas Àr vÀldigt bra pÄ att laga god mat sÄ vi var verkligen förvÀntansfulla pÄ vad som skulle bjudas pÄ under kvÀllen.

Efter den goda cocktailen fick vi en fantastisk smakupplevelse med en laxrÀtt som bara exploderade av smaker som tex, lax, Àppel, gurka, pepparrot mm. Den var helt ljuvlig och jag ville absolut ha receptet.

Efter laxrÀtten fick vi en rÀtt som vi Àtit förut hos Ulrika och Thomas fast det Àr en utav mina favoriter för jag tycker den Àr supergod. Stekt purjolök med balsamvinÀger och stekta pilgrimsmusslor. Det Àr sÄ gott och Thomas han steker musslorna sÄ perfekt. Vi har aldrig vÄgat oss pÄ att laga musslor sjÀlva fast nu bara mÄste vi prova för det Àr ju sÄ gott.

FjÀrde rÀtten bestod av bresola, permesan och ruccula och övriga fick pesto och pinjenÀtter pÄ fast jag fick klara mig utan det för jag tÄl inte nötter. Det gjorde inget alls för det var supergott att bara pressa lite citron över. Nu var vi verkligen mÀtta och dÄ hade vi fortfarande efterrÀtten kvar. Vi Ät som tur var lÀnge och hann prata en hel del mellan rÀtterna.

Menyn avslutades med friterad camenbert och friterad persilja och hjortronsylt. Det var faktiskt nÄgot som jag har velat smaka sÄ det blev första gÄngen Mats och jag Ät det. Det var vÀldigt gott, precis som jag hade förestÀllt mig det.

Vilken hÀrlig kvÀll det blev med fantastiskt god mat och trevligt sÀllskap. Snacka om att vi somnade hur mÀtta som helst.

Sedan idag fick vi god frukost innan vi Äkte hemÄt. Det var som att bo pÄ hotell med Àggröra, prinskorv, massa pÄlÀgg och annat gott i gott. Vi har blivit sÄ servade och firade. Nu bestÀmde vi att det inte skulle dröja lika lÀnge till nÀsta gÄng vi ska ses, Kanske fÄr vi till en trÀff i maj.

Jag Àr sÄ tacksam över vÄr vÀnskap som fortfarande bestÄr efter sÄ mÄnga Är.

💜