10 oktober 2021 – Grötens dag idag, hur vill du ha din gröt?

Det beror på vilken gröt jag äter. När jag gör havregrynsgröt vill jag ha den lite lösare än vad den blir om en följer receptet. Till den här gröten äter jag mjölk blandat med grädde och lingonsylt. Mannagryns gröt äter jag utan mjölk och helst med jordgubbssylt. När jag var liten älskade jag att få en skiva fryst äppelmos som mamma gjort. Risgrynsgröt äter jag helst som ris à la malta med grädde, dock inga apelsiner och med saftsås gjrod på jordgubbssaft. Är det inte ris à la malta så äter jag utan mjölk och med kanel och socker. Min man och barn brukar ha sirap på risgrynsgröten.

2 kommentarer

  1. Inga Johansson

    Välkokt havregrynsgröt med äpplemos, även Risgrynsgröt med hallonsylt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *