En litterär kväll 😊

Innan jag åkte till jobbet idag gjorde jag fläderpannacotta inför kvällen. De fick stå i kylskåpet så de skulle stelna. Det var första gången jag gjorde utan gelatinblad och på multisocker.

Idag på elevens val åkte jag, Anette och några elever till Skälby. Det var jättefint väder så det var mysigt att gå och titta på alla djur.

När alla var nöjda med att titta på djuren gick vi och fikade på våra medhavda bullar och festis. Sedan provade vi klätterställningen och lite andra lekredskap innan det var dags att åka tillbaka till skolan. Jag släppte av Anette och eleverna vid skolan och sedan åkte jag in till stan. Jag hittade present till William och nudlar till dottern.

När jag kom hem la jag mig för att vila för jag tänkte att jag behövde det innan det var dags att börja på maten. Vid halv fem började vi och förbereda och Mats var till stor hjälp hela kvällen. Maten blev lyckad och alla tyckte det var gott. Vi var 6 stycken ikväll och när det var dags för bokprat kopplade vi upp Annika på länk eftersom hon är i Holland och besöker sitt barnbarn, Folke.

Boken gav jag 4 poäng, ganska högt för att vara mig. Jag tyckte den var väldigt bra skriven och språket var väldigt nyanserat utan att bli för långrandigt. Det var 3 stycken som gav boken en 4, 3 stycken som gav den en 3:a och 1 som gav den 3,5.

Vi bestämde att vi skulle vara hos Camilla nästa gång och då ska vi ha läst boken En kropp att sörja utav Tsitsi Dangarembga.

Efterrätten tyckte alla var god fast jag tyckte den blev för söt och lite för lös i konsistensen. Jag antar att det berodde på att jag inte använde gelatin och att det var lite för mycket socker i de marinerade bären. Jag måste prova att göra pannacottan fler gånger och då använda gelatinblad och mindre socker.

Ikväll var det två nya i gruppen, Malin och Ellen vilket var väldigt roligt tycker jag. Malin är vän till mig och Ellen är Amandas kompis. Det är en väldig spridning på gruppen åldersmässigt och det ger en sån härlig mångfald i våra diskussioner.

Det har varit en väldigt bra fredag och kvällen får högsta betyg. Nu ska jag varva ner och sedan är det sängen för att kunna vakna utvilad imorgon inför vår morgonlöpning.

Jag glömde ju nästan skriva om den glada nyheten jag fick när dottern ringde fem minuter i fem, mitt i vår matlagning. Hon hade fått jobbet som hon var på intervju på för nån vecka sedan. Igår hade hon ju en kort intervju som hon tydligen klarade galant med tanke på jobberbjudandet. Det är ett vikariat på sex månader som socialsekreterare på barn och familj. (tror jag, lite oklart vilken jobbtitel det är). Så nu blir det till att fira i helgen, både födelsedag och anställning. 💜 Det känns så bra när det går bra för barnen. 😊

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *