Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

En vecka kvar till julafton 😊🎄

Tänk vad en termin går fort, snart är det dags för jullov. På tisdag är sista dagen då både elever och vi tar jullov. Det ska bli så skönt med ledighet och den är ju lång. Det är fördelen med att arbeta på en skolan så det känns fortfarande lyxigt.

Idag är det fredag och de dagar är bäst då helgen ligger framför en. Idag är det fortfarande mörkt trots att klockan är åtta och det är 3 grader varmt utomhus. På fredagar har jag det ganska lugnt i mitt schema och det passar extra bra idag eftersom vi ska julfest direkt efter jobbet vid klockan 14.30. Det ska bli kul och det är ju med alla kollegor som ses dagligen. Vi är en liten skola med ca 13 personer fast vet inte hur många av oss som tänker stanna kvar i eftermiddag. Vår chef Märit har beställt exotisk planka och vi ska ha julklappsleken så jag har inhandlat två paket för ca 100 kr. Det hundra kronorna fördelar vi själva på paketen så mitt ena kostar betydligt mer än det andra. Vi får se om jag kommer hem med någon klapp. Det ska bli kul att umgås efter jobbet. Det kommer antagligen inte bli så sent och det är ju bra med tanke på att vi ska upp och springa imorgon bitti. Dessutom fyller Mats år imorgon så jag måste upp före honom och gratta. Annars brukar jag stiga upp så sent som möjligt på lördagar, bara så pass att jag hinner ta på mig träningskläder och göra blåbärssoppa.

Vad händer för er idag, denna sista fredag innan julafton?

I Orsakullans utmaning frågar hon idag; Jultröjansdag, äger du en jultröja? Ja, det gör jag faktiskt för vi har som tradition på jobbet att ha på oss en jultröja en gång i veckan i december månad. Till nästa år ska jag köpa en till för att kunna växla mellan. Sedan har jag även en jumpsuit som varit Victors som är julinspirerad med massa julmotiv som pepparkakor, klappar, polkagrisstänger mm. Den går jag ofta i här hemma och det är så skönt att skrota runt i den.

Klädval… att det ska vara så svårt. jag tycker aldrig att jag har några kläder jag att ta på mig när jag ska gå bort eller som idag när vi ska julfest och vill ha något annat än bara jeans och tröja. Jag tror faktiskt att jag måste utöka min gåbortgarderob. Det får nog bli en tur till stan imorgon. Idag åkte en klänning på och svarta strumpbyxor så det får duga.

Dagens outfit.

Idag ska jag ta bussen till jobbet, dels för att bilen står hos verkstaden och dels för att jag inte hade velat ha bilen i stan. Vi hann inte hämta bilen igår då den var färdig eftersom vi hade hantverkare här och lagade vår blandare i badkaret. Bilen får stå vid verkstaden i natt fast Mats åkte runt och betalade och hämtade bilnyckeln så vi kan hämta den imorgon. Nu är vi 18.000 kronor fattigare….😱

Nu önskar jag er en härlig fredag, Susann 💜

3 kommentarer