Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Ett magiskt datum? 9 februari 2022 😊

Äntligen Ă€r dagen som de flesta vĂ€ntat pĂ„ hĂ€r. Den dagen dĂ„ vi kan Ă„tergĂ„ till vĂ„rt ”normala” liv och visst kĂ€nns det pĂ„ nĂ„got sĂ€tt underbart. De flesta rekommendationer kring pandemin Ă€r borttagna frĂ„n och med idag och det Ă„terstĂ„r endast tre.

Tre rekommendationer

De flesta av de ÄtgÀrder som har funnits pÄ plats för att dÀmpa smittspridningen i samhÀllet tas bort den 9 februari. DÄ gÄr hanteringen av pandemin in i en ny fas, tack vare hög immunitet i befolkningen och tack vare att den senaste virusvarianten omikron mer sÀllan leder till allvarlig sjukdom.

 • Vaccinera dig mot covid-19 om du Ă€r 12 Ă„r eller Ă€ldre
 • Stanna hemma och undvik nĂ€ra kontakt med andra om du Ă€r sjuk med symtom som kan vara covid-19
 • Den som Ă€r vuxen och inte Ă€r vaccinerad bör fortsatt vara försiktigt, och undvika trĂ€ngsel och stora folksamlingar inomhus. Ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk för allvarlig sjukdom. Risken ökar ocksĂ„ med Ă„ldern.

Dessa som Àr kvar Àr bara sunt förnuft för om en Àr sjuk ska en alltid stanna hemma. Nu Àr ju frÄgan om det kommer mÀrkas nÄgon skillnad, kommer vi gÄ in i gamla hjulspÄr igen, börja resa och umgÄs som aldrig förr? Jag tycker ÀndÄ att en fÄr en kÀnsla av att vilja fira, att tvÄ Är av begrÀnsningar Àr över. Kanske fÄr det bli en skÄl i bubbel ikvÀll. Hur kÀnner ni? Kommer ni att mÀrka av att de slÀppt pÄ restriktionerna?

Det Àr onsdag och jag ska snart ta bussen till Centrumskolan idag dÄ vÄr bil fortfarande Àr pÄ verkstaden i Malmö. Jag vet inte riktigt nÀr de skulle titta pÄ den och vet inte heller vad det Àr för fel pÄ bilen. Jag har egentligen inget emot att Äka buss fast tycker det Àr skönare att ta bussen hem frÄn jobbet Àn in till Centrumskolan. Jag gillar inte att komma för sent och dÄ blir det att jag kommer alldeles för tidigt, suck. Idag verkar det bli en fin dag, en ganska ljus himmel och solens strÄlar trÀnger igenom molnen. Det Àr 2 grader varmt utomhus och igÄr nÀr jag gick frÄn bussen till mitt hus sÄ sÄg jag att vÄren var pÄ vÀg. Det lÄg en vÄrkÀnsla i luften och det Àr pÄ nÄgot sÀtt hÀrligt som vittna om nytt. Jag blir lite kluven vid de tillfÀllena för jag skulle ju vilja ha lite isvaksbad den hÀr sÀsongen ocksÄ och dÄ innebÀr ju det att det behöver bli kallt och snö. Antagligen kommer det en köldknÀpp till för det brukar det göra ungefÀr lagom till sportlovet. Jag kan inte fatta att det bara Àr nÀsta vecka ocksÄ som jag ska jobba innan lovet. Det ska bli sÄ skönt med lov, kÀnner att jag behöver det.

Bilden Àr tagen förra Äret ungefÀr vid den hÀr tiden. Detta lÀngtar jag efter, ja jag vet jag Àr lite knÀpp fast nÄgon mÄste ju vara det.

Jag lĂ€ste att Inga hade gjort Mannerströms kroppkakor och de har jag aldrig provat. Jag tror inte mannen skulle gĂ„ med pĂ„ att göra dem som Ölands nationalrĂ€tt. Mats Ă€r uppvuxen med Ingrids kroppkakor som ocksĂ„ Ă€r bland de godast jag har Ă€tit. Vi hĂ„ller fortfarande pĂ„ att trĂ€na pĂ„ att fĂ„ dem lika goda som hennes. Jag sĂ„g att Inga gĂ€rna ville att jag skulle skriva vĂ„rt recept, jag ska se om jag kan göra det i kvĂ€llens inlĂ€gg. Jag har inget riktigt recept att gĂ„ efter fast ska försöka skriva ner ett sĂ„ gott det gĂ„r.

Nu önskar jag er alla en hĂ€rlig onsdag och att firar denna speciella dag, kram Susann 💜

2 kommentarer

 • Inga Johansson

  Ja det ser jag fram emot 😍 Ingrid Ă€r det en slĂ€kting? Min vĂ€nnina Annika hade,sin mormors recept, och det var samma som Leifs men de hade tydligen vĂ€ldig mycket mer smör till 😉
  Alltid trevligt med lite nya recept, eller nytÀnk bland vÄr husmanskost

  • Susann

   Jag lÀgger ut receptet pÄ söndag dÄ vi gör kroppkakorna. Ingrid Àr gift med Mats pappa och hennes kroppkakor Àr de godaste. Jag lÀrde mig Àta kroppkakor nÀr jag blev ihop med Mats. Det var inget jag hade Àtit innan, jo förresten en gÄng nÀr jag var typ 12 och dÄ tyckte jag det var Àckligt.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *