Familj,  Jag

Förväntan…

Jag ser verkligen fram emot att fira jul i år 😊 Det känns som det är jättelänge sedan vi var hemma och firade, fast senast var 2017 tillsammans med pappa. I år kommer min systers familj och Mats systers familj och det är första gången vi firar tillsammans allihop. Det tycker jag ska bli roligt då jag tycker om att ha många runt omkring mig. På grund av detta har jag höga förväntningar på julafton, vill att det ska vara perfekt med allting. Det svåra är att strukturera dagen med lunch, julbord och tomte. Victor och Sabina kommer på kvällen så jag vill ju att de ska vara med både på julbordet och tomten. Det kommer nog bli en sen tomte… lika med lång väntan… hmm det får nog bli så för att allt ska klaffa. Tur att vi inte har så små barn utan de orkar vara vakna.

Här hemma försöker jag skapa julkänsla och få till lite mys genom att dekorera med juldukar, tomtar och ljus. En tradition är ju att göra pepparkakshus, och det ger också julstämning. I år är första gången vi inte har ritat huset själva utan skrivit ut en mall på en kyrka. Huset kommer vi att sätta ihop i helgen. För första gången har vi gjort fönster utav färgade karameller som vi krossat och lagt i ”fönsterna” innan vi gräddade.

Jag har även bakat lussekatter som vi ska till fikat vid Kalle Anka. Tur att jag är ganska strukturerad så jag inte överarbetar mig nu innan jul. Jag försöker att dela upp allt jag ska göra innan julafton och ser till att sova varje dag för att orka. Lussekatterna blev goda för självklart var vi tvungna att provsmaka på dem.

2 kommentarer