Internationella kvinnodagen

Godmorgon, idag fyller min lillasyster år så Grattis till henne. Vi firade henne i lördags.

Måndag igen, jag fattar inte hur fort en helg kan gå. Fast snart är det fredag igen för veckorna går också fort.

Sitter framför nyhetsmorgon och där diskuteras det jämställdhet, så viktigt ämne i dagens samhälle och såklart det ska lyftas en dag som denna. Jämställdhet är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. När jag jobbade på förskolan var det mitt område tillsammans med två andra pedagoger. Vi hade samtalsgruper med föräldrarna kring ämnet jämställdhet och mångfald. Det var så roligt. Vi förde även diskussioner med våra kollegor för att lyfta ämnet och arbeta medvetet kring jämställdhet. Vi ville att alla barn skulle få tillgång till allt om jag generaliserar. Vilka ord använder vi till pojkarna och flickorna, vem hjälper vi fysiskt osv.

Till exempel vilka plåster köper ni till ert barn? Är det stereotypt eller köper ni olika så barnet kan välja fritt oavsett om det är en pojke eller flicka?

Idag är det såklart Centrumskolan och just måndagar börjar jag lite senare eftersom jag jobbar eftermiddagar på måndagar. Det är APT på måndagseftermiddagar.

Måndagar är nog den dag som ser likadan ut vecka efter vecka. När jag kommer hem är jag för trött för att orka göra något. Det brukar bli bara vara och inte göra något energikrävande.

Jag önskar alla en fin måndag, kram Susann

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.