Familj,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Julafton 2021 🤶🏽

Inte kunde jag sova i morse. Jag vaknade 05.50 och efter en stund gick jag ner och la mig i soffan i hopp om att somna om. Icke sa nicke gjorde jag det utan det fick bara bli lite vila innan Mats kom nertassande vid klockan 7. Det hade snöat änne mer i natt så vi fick verkligen en vit jul som jag tror de flesta önskar varje år.

Mats och jag började morgonen med att titta på sista avsnittet av julkalendern. Har ni tittat? Vi brukar alltid titta på julkalendern och jag tycker att den har varit bra fast lite sämre nu mot slutet.

Vid klockan 8 började vi göra frukost, gröt och skinkmacka med mitt egenbakade vörtbröd. Det var gott, jag tyckte det smakade bättre än det jag bakade för några år sedan. Efter frukosten öppnade vi paketen i julstrumporna. Jag fick nya whitboardpennor och Mats ett pussel som vi har pusslat på idag. Barnen fick varsitt spel som vi inte provat ännu fast det kommer vi hinna när vi är uppe i fjällen.

På förmiddagen bara mös vi omkring och sedan tittade vi på Grinchen fast jag sov nog mest eftersom jag hade varit uppe så tidigt. Rasmus åkte till Tova för att lämna lite julklappar och kom hem sedan till Kalle. Vi fick en snabbvisit utav nästan hela familjen Carlsson som var och lämnade julklappar till oss.

Vi åt traditionsenlig lunch i form av lutfisk, potatis och senapssås. Till Mats som inte gillar lutfisk fick kokt julkorv. Sedan spelade vi spel. Det blev även en liten snaps till lunchen.

Självklart tittade vi på Kalle och Rasmus kom hem lagom till Kalle fast han tittade inte för han har haft ont i huvudet i stort sett hela dagen. Vi hoppas att Rasmus inte blir mer sjuk än vad han är nu för just nu är han väldigt förkyld.

Vi facetimade även med äldsta sonen som är och jobbar i Tandådalen. Det var kul att få se honom och prata med honom.

Efter Kalle förberedde vi julmaten och sedan dukades fram lite smått och gott som hör julen till. Alla blev väldigt mätta och vi har en massa julmat till lunch imorgon.

Efter julmaten öppnade vi julklapparna och Victor var med på länk, så mysigt. Vi fick många fina klappar utav barnen så tack för alla klappar vi fått. Jag har både fått en riskokare och glassmaskin och en ”köttbankare” och en annan massa fina saker. Mats fick en robotdammsugare, spel, ett mandel och ostrivare och en annan massa fina saker. Vi tackar alla för de fina klapparna. 💜

Efter att klapparna var öppnade har vi provat lite av de nya spelen, ätit ris alá malta, pusslat och bara myst tillsammans.

Nu har Rasmus precis åkt till Tova för imorgon ska de fira Tovas lillebror som fyller år. Innan han åkte så fixade han och Mats att sätta på takboxen så vi kan packa imorgon under dagen.

Nu är det snart dags för att avrunda denna julafton, det har varit en lugn och coronasäker jul. Jag hoppas ni haft en skön dag.

Kramar Susann 🤶🏽💜

Kommentarer inaktiverade för Julafton 2021 🤶🏽