Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Måndag igen och en ny vecka.

Sportlovsveckan är över och den gick fort som förväntat. Jag hade inga direkta planer på lovet utan jag har bara haft lovet som ett tillfälle till att andas, bara vara och samla energi. Det var precis vad jag behövde och nu är jag redo för en ny vecka.

Jag har varit uppe sedan klockan sju för jag skulle göra färdigt inför min hemkunskapslektion. Jag behövde lägga in elevernas uppgift i classroom. Jag ville också lyssna färdigt på boken som jag började lyssna på i fredags när vi åkte till pappa, ”Hon kallades hemmasittare” av Nadja Yllner. Det är en bok som är aktuell för de elever vi har på skolan finns de som har en bakgrund av att ha varit hemmasittare. Jag tycker det är ett intressant ämne för jag har även en systerson som blivit hemmasittare och de befinner sig mitt i allt. Jag känner att jag kan väldigt lite om dessa som väljer att stanna hemma av olika skäl och hur kan jag som pedagog hjälpa till och förebygga att det blir så. Jag tyckte det var en bra bok som gav lite tips även om det var en mammas berättelse som visar en sida av problematiken.

Nu sitter jag i soffan och solen skiner utanför mitt fönster, det är frost på bilrutan så det blir till att skrapa innan jag åker till jobbet. Temperaturen ligger på minus 4 grader så det har nog varit ganska kallt i natt.

Idag är det sista dagen för alla utmaningar som jag är med på. I mars tänker jag att jag ska vara med på Christels fotoutmaning så helt utan utmaning blir det inte i mina inlägg.

Orsakullan undrar – Internationella musarmsdagen, hur mår armen? Den mår bra, jag använder aldrig datormus nuförtiden.

Kristina undrar – Längtar du efter sol och vårvärme? Ja, det gör jag nu. Innan längtade jag efter att få bada i isvak fast nu när sportlovet har varit så kan det gärna bli sol och värme.

Färgen i Heidi och Nettans utmaning är idag Regnbåge – så många färger som möjligt. Det fick bli en bild på min lilla badväska.

Nu önskar jag er en härlig måndag, kram Susann 💜