Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Mitt mående just nu

Emellanåt brukar jag reflektera kring vart jag befinner mig i min resa tillbaka till att fungera i så många sammanhang som möjligt. Det är ganska naturligt att jag gör dett nu då jag börjat på Ability, ett ställe där jag kan utmana mig och se och få veta mina begränsningar, om jag behöver några hjälpmedel osv. Nu har jag varit där några dagar och det innebär att jag inser att jag vill vara ”friskare” än jag faktiskt är i sammanhang som kräver mitt fokus. Jag märker att jag är trögtänkt när jag ska läsa instruktioner, tror jag fattar fast i slutändan måste jag titta på instruktionerna hela tiden, ta en sak i taget för att göra rätt. Den insikten är fruktansvärt frustrerande för enligt min känsla är det int jag att vara riktigt så trög.

Jag märker även att min svenska är mycket sämre, ifs har jag aldrig varit super på det grammatiska fast nu märker jag att jag skriver fel oftare och även om jag läser varje blogginlägg flera gånger innan jag publiserar så kan jag märka efteråt att jag ändå skrivit fel.

Min utmaning nu på Ability blir inte att göra rätt och hinna med mycket utan att göra lagom fort så att jag inte får några direkt symptom. Alla som känner mig vet att det inte är jag, jag är den personen som ställer höga krav på mig själv, är ambitiös, vill göra färdigt och ha ett bra tempo. Hela min tidigare person krockar med den personen som jag behöver vara för att kunna göra uppgifterna på Ability utan att bli illamående och yr med huvudvärk. Jag vet att prestationer och person ofta sammankopplas till en sanning fast sanningen är att jag är inte mina prestationer.

Arbetsterapeuten på Ability vill att jag pausar efter fem minuter och vilar typ tio, fattar ni bara det ger mig krypningar i hela mig. Hur effektivt är det? Det kommer att ta på mitt tålamod, i sådana situationer har jag uruselt tålamod. Jag vet inte vad mina uppgifter blir idag, att ta pauser tycker jag är jobbigt då jag är en person som vill göra färdigt innan jag påbörjar något nytt. Jag återkommer om hur dagen gick på Ability.

Ha en bra dag <3

Kommentarer inaktiverade för Mitt mående just nu