Jag,  Mångfald

Normkritiskt tänkande/utmanande

Vad är normalt? Vem bestämmer vad som är normalt? Ibland kan jag bli så trött på detta smala kroppsideal som vi hela tiden blir matade med. Detta är ju bara en sak i mängden som vi får till oss på olika sätt, genom olika kanaler i vår omgivning. Det finns ju så många normer som vi blir matade med som tex, hetronormen och mansnormen. JÄMSTÄLLDHET OCH MÅNGFALD känns otroligt viktigt och att vara normkritisk nu i dagens samhälle. Det bästa är ju att det blir fler och fler normkritiker som uppmärksammar olika normer som tex #stinawollter och #linneaclaesson och #glasclara. Jag tycker att dessa personer är viktiga i vårt samhälle, som visar på och utmanar olika tänk.

HEJA MÅNGFALDEN!!!

En kommentar

  • JossusTravelPics

    Är också så trött på smal-idealet. I somras under värmeböljan när alla lade upp bikinibilder, såg nog bara en enda kropp här på Nouw som inte var smal. Men på stranden kryllade det av kroppar i olika storlekar och former.
    Så hur kan det komma sig att det är sådan variation på stranden men inte bland bloggar? Och kan tänka mig att resten av soc. medier ser likadana ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *