Jag,  Sjukskriven/Arbete

Redan fredag 😊

Godmorgon, hÀr har jag vaknat med tuppen. Jag vet inte vad som hÀnde, jag sitter i soffan nyduschad och klockan Àr inte ens sju nÀr jag börjar skriva detta inlÀgg. Ute Àr det frost och temperaturen ligger pÄ minus 3 grader. Jag tror Àven att denna dag kommer att bli fin med solsken som igÄr.

Fredag idag och dagarna gÄr alltid sÄ fort. Fredagen Àr den dag som jag gillar och jag fÄr en hÀrlig kÀnsla i kroppen. En ledighet ligger framför mig och i helgen har vi inga planer. Vi fÄr se om vi trÀffar nÄgra vÀnner.

IkvÀll ska vi trÀffas i bokcirkeln och det kÀnns extra roligt och bra. Det var jÀttelÀngesedan vi kunde trÀffas pga olika anledningar fast pandemin har vÀl varit den största orsaken. Det ska bli trevligt att komma hemifrÄn, Àta och dricka gott tillsammans med vÀnner. Vi ska diskutera boken Paradiset som Àr skriven av nobelpristagaren Abdulrazak Gurnah. Jag tycker den hÀr boken var bra och köpte Àven den fristÄende uppföljaren Den sista gÄvan. Jag har inte lÀst fÀrdigt den Ànnu fast den Àr lika lÀttlÀst som Paradiset.

Christels utmaning fortsĂ€tter – Den första…

Det var en knepig utmaning idag och jag tÀnker och tÀnker och det första som ploppar upp Àr nÀr jag fick mitt första barn 1995. Det var en jobbig första förlossning med över 40 timmars vattenavgÄng. Jag minns att vattnet gick den 30 april och den dagen hade Mats teaterrep pÄ Krusintiernska gÄrden och jag fick följa med. Sedan nÀr jag hade vandrat och min smÀrta blev för mycket sÄ Äkte vi in till BB efter att ha gÄtt och gÄtt medans Mats repade. NÀr vi kom in till BB stannade sedan allt av och det dröjde till natten den 2 maj som Victor Àntligen kom till vÀrlden. Det var en lÄngdragen förlossning och jag var sÄ trött sÄ barnmorskan fick hÀva sig pÄ min mage för att han skulle komma ut. Jag var sÄ instÀlld pÄ att han var en hon sÄ Victor kallades hon av mig hela BBtiden. HÀr pÄ bilden Àr Victor klÀdd i en utav Mats sparkdrÀkt som han hade nÀr han var liten. Vi kfick klÀderna utav en kollega till mig som hade jobbat med Mats mamma och fÄtt de klÀderna till sina barn. Det var kul att fÄ de klÀderna av min kollega för Mats som har vÀldigt fÄ minnen och minnessaker frÄn sin barndom.

Vad hÀnder för er idag?

Nu ska jag göra lite nytta hĂ€r hemma sĂ„ jag önskar er en hĂ€rlig fredag, kram Susann 💜

6 kommentarer