Jag,  Resor,  Sjukskriven/Arbete

Rhodos dag ett 🌞

Jag vaknade inte utvilad precis för jag har saknat min kudde som jag har hemma i min sÀng. Min nacke Àr fortfarande kÀnslig fast jag hoppas det blir bÀttre till den hÀr natten. Vi hade bestÀmt att vi skulle höras runt Ättatiden för att se hur vi lÄg till inför frukosten.

Strax efter Ätta var vi nere i frukostmatsalen och det fanns ett stort utbud av olika saker, bÄde varma och kalla sÄ alla blev nöjda och mÀtta. Först hittade vi ett bord fast vi flyttade efter ett tag för det blÄste alldeles för kallt. Vi satt ganska lÀnge och Ät frukosten och det Àr sÄ mysigt nÀr en bor pÄ hotell.

Vid tiotiden var vi fÀrdiga och redo för en dag pÄ stranden. Eftersom Malin och Urban varit pÄ Rhodos förr sÄ visste de vart vi skulle gÄ. Vi hittade nÄgra solstolar som vi tyckte verkade bra med parasoll och dÀr var vi hela dan. Jag var tvungen att bada meddetsamma för det var sÄ varmt, runt 26 grader i luften. Jag hade min termometer med mig och den visade att det var 20,6 grader i vattnet. Varmt om en jÀmför med vad det Àr i sundet hemma just nu fast det svalkade bra nu nÀr det var sÄ varmt.

Mats har legat under parasollet för han ville inte brÀnna sig första dagen. Jag har ocksÄ tagit det försiktigt i solen för jag har fÄtt lite soleksem den senaste tiden som jag inte ville skulle blomma ut. Det blev mÄnga dopp och sedan har jag Àven lyssnat pÄ serien Vargskinnet av Kerstin Ekman. Dock hade jag vÀl inte den bÀsta koncentrationsförmÄgan.

Vid ettiden gick vi till en restaurang, Sinos som Malin och Urban hade Àtit pÄ förut och Ät sallad. Jag valde grekisk och Mats nÄgon sallad med bröd i. Det var jÀttegott med ett glas rosé till maten.

Efter lunchen blev det stranden igen och alla sov mer eller mindre. Jag hade som vanligt svÄrt att somna fast vilade ÀndÄ för det kÀnde jag att jag behövde. Jag tror att imorgon kommer jag att kunna somna för dÄ har jag nog landat lite mer i mig sjÀlv. Det blev sjÀlvklart fler dopp i Medelhavet och nÀr klockan var 16.30 tyckte vi att det rÀckte och gick tillbaka till hotellet, Rhodos Horizon city. Mats och jag gjorde oss i ordning inför kvÀllens restaurangbesök. PÄ tvn spelade Sverige hockeyvm, kvartfinal mot Canada. Vi hade datorn med oss sÄ vi tittade en stund och det sÄg ju bra ut för Sverige dÄ de ledd 3-0 nÀr vi började se.

Vid 17.45 gick vi till Malin och Ubbes hotellrum och med oss hade vi datorn. Det blev lite chips och rödvin för vi fastnade framför hockeyn. TyvÀrr förlorade Sverige i sista minuten.

Vi gick till en Ànnu en restaurang som Malin och Ubbe hade Àtit pÄ senast de var pÄ Rhodos, innan pandemin. Restaurangen verkade bytt Àgare och expanderat fast vi valde att Àta dÀr i alla fall. Jag tog en rÀtt med tonfisk och avokado och Mats tog Seabass. Det var gott och till det blev det ett vitt vin. Maria och Micke kom till restaurangen fast de hade redan Àtit sÄ det blev varsin öl till dem.

NÀr vi hade Àtit fÀrdigt vandrade vi vidare för att sÀtta oss pÄ nÄgot stÀlle. Vi hittade Malin och Nickos place dÀr vi satte oss för att dricka nÄgot. Maria hade en kortlek med sÄ vi spelade ett kortspel som vi inte spelat förut. Det var ett spel med ett antal gÄnger och det var nya förutsÀttningar för varje gÄng. MÄlet var att ha sÄ lite poÀng som möjligt och jag vann. Sedan spelade vi plump och det vann jag med. Jag drack en jordgubbsmojito och Mats en vanlig Mojito. Det var ett trevligt stÀlle och Malin som Àgde det var frÄn Sverige.

Vid 23.30 tyckte jag det var dags för mig att gÄ hem sÄ dÄ bröt alla upp och Maria och Micke gick till sitt hotell och vi till vÄrt. Vi bestÀmde att vi skulle Àta middag tillsammans imorgon kvÀll och att Micke och Maria skulle boka bord till klockan 19.30. Med Malin och Urban bestÀmde vi att vi skulle ses pÄ gymmet imorgon bitti klockan 8 och gymma innan vi Àter frukost.

Nu Ă€r klockan över tolv sĂ„ det Ă€r dags för mig att fĂ„ lite skönhetssömn. Jag hoppas ni haft en bra dag, kram Susann 💜

Kommentarer inaktiverade för Rhodos dag ett 🌞