Allmänt,  Jag

Samtalsgruppen på Garvaregården

Att träffa andra människor med olika livsöden är spännande. Den här gruppen hålls ju i kyrkans regi och naturligtvis kom trosfrågor in i samtalsämnet. Här vet jag inte riktigt vad jag står, skulle säga att jag är mer troende än icke troende. Fast är inte bokstavlig i min tro utan tycker att en del värderingar som är knutna till kristen tro är bra likväl som något annat bra budskap. Kärlek och gemenskap, att göra bra saker är vad jag tror på. Kvällen bjöd på samtal kring slum eller mening, det är stora frågor fast lite nyttigt att stanna upp och reflektera. I gruppen var det mångfald utav tvivlare och troende, och samtalen utgick från deltagarnas livsberättelser. Jag tycker det är kul att diskutera tillsammans med andra. Än så länge är det för tidigt för mig att avgöra om jag är i helt fel sammanhang. Det alla hade funderat kring till igår kväll var: någon händelse som varit viktiga hållplatser på din livsresa?

Min färskaste hållplats för mig är såklart min fallolycka och vad den har gett mig, både positivt och negativt. Jag kan se att den har gett mig en annan sorts lugn, att gilla läget, ta vara på vad jag kan och har. Det gör ju att mitt agerande ändras så smått utefter det tänket och det tycker jag är bra i längden. Sedan är det synd eller sorgligt att det ska behövas något så negativt som min fallolycka för att stanna upp och känna tacksamhet inför livet på något sätt.

Vilka personer har varit viktiga vägvisare i ditt liv?

Här känner jag att det finns bara en person som jag har som förebild. En kollega som jag hade förmånen att jobba tillsammans med och som mina barn hade förmånen att ha som pedagog när de gick på förskolan. B är en person som kanske kan verka lite skrämmande innan en lär känna henne. Fast hon är den mest ödmjuka, empatiska människa som jag vet och känner. B är en sån person som lyfter andra runtomkring henne, i hennes närhet blir en duktig. Hon är fantastisk på att ifrågasätta fast på ett klokt sätt, inte för att nedvärdera mig som person utan för att utveckling ska ske. Jag har lärt mig otroligt mycket av B, att se det positiva i allt och viljan att bli bättre, reflektera och inse värdet av en annan person. Jag är henne evigt tacksam för det.

Innan vi avslutade mötet kom vi in på SYND, vad står det för och hur definierar jag ordet synd? Vi får se vart vi hamnar i samtalen nästa gång.

Kommentarer inaktiverade för Samtalsgruppen på Garvaregården