Sveriges landskapsrätter – Dalsland
Min bloggvän Inga gör en matresa genom Sverige och tänker laga maträtterna som förknippas med olika landskap. Jag tyckte det var en rolig idé och hänger på hennes matresa. Inga har gjort Dalsland landskapsrätt, äppelkaka från Åmål i veckan. Nu var det dags för oss att prova denna rätt. Jag använde mig av detta icarecept.
Det var en väldigt lätt rätt att göra. Det kändes lite konstigt att inte använda kanel eller kardemumma på äpplena, var lite som om jag hade glömt något. Vi gjorde receptet för 4 personer och använde oss utav pumpakärnor istället för mandel då jag inte tål mandel. Det blev väldigt gott och vi serverade äppelkakan med lättvispadgrädde och vi provade även att hälla lite rom i grädden. Mats tyckte det var godare med neutral grädde. Jag tyckte det blev gott med romgrädde till, Den här rätten kommer jag att göra fler gånger fast då kommer jag dubbla smeten för det var lite för lite tyckte jag. Vi använde oss av äppelsorten Ingrid Marie. Jag kan rekommendera denna rätt om du vill göra något lätt till kaffet. Kanske händer det att jag provar att ta på kardemumma nästa gång.
Lycka till om ni tänker göra denna äppelkaka. 💜
2 kommentarer
Inga Johansson
Ser verkligen proffsigt ut, jag ska prova pumpakärnor nästa gång
Så roligt att du hänger med på resan 😉
Susann
Vi tycker den här utmaningen är rolig.🙂