Uncategorized

Sveriges landskapsrätter – SKÅNE

Min bloggvän Inga gör en matresa genom Sverige och tänker laga maträtterna som förknippas med olika landskap. Jag tyckte det var en rolig idé och hänger på hennes matresa. Inga har gjort Skånes andra landskapsrätt – Brännesnuda i veckan och idag var det dags för oss att prova denna rätt.

Jag gjorde som Inga och kokte köttet innan så det gjordes igår. Jag hittade inte bog som det stod i receptet utan körde på en benfri fläsklägg. Mats tycker det är roligt med denna utmaning så vi lagar maten tillsammans. Jag följde receptet som Inga hade delat på sin blogg och det som jag tyckte var mest konstigt var allt smör och havregryn som skulle i soppan i slutet.

Nu kanske ni undrar vad vi tyckte om denna rätt. Mats sa att det var gott och ibland brände det till i näsan på honom så då hade vi väl gjort rätt. Jag tycker att smöret och havregrynen var onödiga och en lite för smaklös soppa. Jag vet inte om jag tyckte det var gott eller inte med den rivna pepparroten på. Det kändes som den var lite malplacerad för annars gillar jag pepparrot. Jag håller med Inga om att det är som en köttsoppa och jag tror inte jag kommer göra denna igen utan köra på mitt egna hopkok när jag gör soppa. Jag hade nog velat krydda upp soppan lite mer för att den skulle passa mig.

Det var kul att testa denna rätt och nu väntar både jag och Mats med spänning på vilken landskapsrätt som Inga ska välja till nästa gång.

Tack Inga för denna roliga utmaning 💜

8 kommentarer