Jag,  Sjukskriven/Arbete

Sveriges landskapsrätter – SKÅNE

Min bloggvän Inga gör en matresa genom Sverige och tänker laga maträtterna som förknippas med olika landskap. Jag tyckte det var en rolig idé och tänker hänga på. Inga har gjort sin första landskapsrätt och det var Skånes – Äggakaga med stekfläsk.

En söndag som denna tyckte jag passade bra att laga denna rätt. Min man var lite skeptisk till rätten och undrade hur jag kom på detta. Han blev inte så förvånad över att jag hade inspirerats utav någon på nätet eftersom han vet att jag följer många på nätet.

Jag följde receptet som Inga hade delat med sig av. Jag tyckte det var ett lätt recept och det enda som var svårt var själva vändmomentet på äggakagan, fast det fick Mats göra. Mats lyckades att vända utan att äggakagan gick sönder. Vi lagade maten tillsammans, så trevligt.

Vi åt med lingonsylt till och båda tyckte det var gott. Mats sa att han tycker ju om pannkakor, äggröra och omelett så då tyckte han även om äggakagan som var en blandning av de tre rätterna, enligt Mats. När jag tog första tuggan tyckte jag att det påminde om äggröra fast efter ett tag tyckte jag inte det utan det blev en god blandning. Det kändes lite mer åt omeletthållet tyckte jag. Det var kul att ha provat göra äggakaga fast jag vet inte om jag kommer göra det igen. Jag tycker nog det är godare med raggmunkar eller rårakor till stekfläsk.

Nu ska det bli spännande att se vilken landskapsrätt Inga tänker laga nästa gång. Jag väntar med spänning.

Tack Inga för denna roliga utmaning. 💜

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *