Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Tisdag den 7 december 2021

Godmorgon alla fina som är här och tittar in hos mig och kanske till och med lämnar ett litet avtryck. Jag har sovit som en stock i natt vilket jag verkligen behövde med tanke på att jag sov få timmar föregående natt. Jag gick och la mig tidigt igår och somnade innan klockan var 23 och det är egentligen vid den tid jag vill somna fast det blir aldrig det i vanliga fall. Jag var så trött så jag orkade inte läsa mina bloggvänners inlägg i går utan det har gjorts nu på morgonen i sängen. Det kan hända att jag till och med lämnade några avtryck.

Idag är det kallt och halt, termometern visar minus 7 grader så det biter nog gott i kinderna när jag kommer utomhus.

Idag frågar Orsakullan i sin decemberutmaning, Har du något körkort? Den frågan passar idag för när jag slog på tvnyheterna så pratade de om just körkort för äldre och där visades en man som var 80 år och han tog körlektioner. Det tyckte jag var ett bra initiativ av honom. Jag undrar om jag skulle bli så klok när jag blir äldre för svaret på Orsakullans fråga är att jag har körkort som jag tog 1991.

Idag händer det nog inte så mycket, självklart blir det Centrumskolan fast det blir ingen löpning och bad ikväll då det är så halt överallt. Vi vill inte riskera att halka och ramla så därför ställer vi in ikväll. Så det får bli lite julförberedelser här hemma ikväll eller till och med en runda till stan för att köpa den sista julklappen. Vi får se hur trött jag är efter jobbet eller om vi tar en tur när Mats kommer hem.

Jag läste på Christels blogg hur de skulle göra med julklapparna i år och det lät som en bra idé om det är många som en ska köpa julklappar till. Vi kommer bara vara familjen minus Victor som är i Tandådalen och jobbar. Så vi köper bara till familjen i år plus till våra fadderbarn. Vi brukar inte ha så många att köpa till i vanliga fall för vi brukar bara köpa till min systers familj och min pappa. I år ska vi åka till fjällen med min systers familj över nyår och därför köper vi inga julklappar i år för det få bli julklappen att få göra något tillsammans. Mats familj köper vi inga julklappar till för de bestämde för många år sedan att de skulle bara byta med de de firar jul med och det gör vi aldrig nuförtiden. Min pappa brukar vi köpa till och i år skulle han egentligen firat hos oss fast envis som han är så ska han inte komma hit för han tycker att det är för långt att åka bil hit. Tråkigt tycker jag fast vad gör en, jag kan inte släpa hit honom. Det enda jag tänker är att jag hoppas att jag inte blir lika tråkig som gammal att jag väljer att var själv istället för att umgås med barn och barnbarn.

Bilden är tagen julen 2019 när pappa var här senast.

Nu ska jag göra mig iordning för att åka till jobbet. Jag hoppas att jag kommer uppför vår gata idag och inte blir ståendes som igår morse då halkan ställde till det för mig. Fast till slut kom jag loss då jag hittade en gungteknik som gjorde att jag kom framåt med bilen. Nu önskar jag er alla en fin dag, kram Susann 💜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *