Sveriges landskapsrätter – Gotland

Min bloggvän Inga gör en matresa genom Sverige och tänker laga maträtterna som förknippas med olika landskap. Jag tyckte det var en rolig idé och hänger på hennes matresa. Inga har gjort Gotlands landskapsrätt – Saffranspannkaka i veckan och idag var det dags för oss att göra denna rätt.

Jag hade gjort gröten innan så idag har vi bara blandat ihop alla ingredienser. Detta var en rätt som gick fort att göra. Jag har aldrig ätit denna rätt innan fast det har tydligen Mats och han säger att den är god. Eftersom jag inte tål mandel och nötter så använde jag pumpakärnor.

Här kommer hur vi gjorde i bilder.

Vi åt saffranspannkakan med jordgubbssylt och grädde. Egentligen ska rätten serveras med salmbärssylt och grädde. Jag tyckte att rätten var helt ok fast om jag skulle göra om den skulle jag utesluta russinen. Mats tycker att det är russinen som gör själva rätten.

Det är kul att vara med på denna utmaning för vi får prova många nya saker och det är ju alltid roligt.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.