Familj,  Jag,  Sjukskriven/Arbete,  Travel

27 december 2021

Godkväll alla som tittar in till mig. Jag har inte orkat blogga förrän nu. Som sagt var åkte vi till Sälenfjällen natten till den 26 december. Klockan ställdes 01.30 och vi hade packat på kvällen så det var bara det sista som packades in i bilen. Vi fick precis plats med allt som vi ville ha med sig, fem vuxna i en bil tar sin plats. Det var knappt några bilar ute i trafiken så det var lugnt och skönt för Mats som körde den mesta utav sträckan. Jag körde två timmar mellan 5.30 och 7.30 så Mats kunde sova en liten stund.

Runt 10-tiden var vi uppe vid skiduthyrningen och sedan fick vi stuva om lite packning så vi fick in skidorna i takboxen. Vi fick sitt ännu trängre med en massa i våra knän. Vi körde direkt till Tandådalen och åt lunch på Mezzo, där Victor jobbar. Jag åt schnitzel med pommes och Mats tog pasta carbonara. Det var väldigt gott och de är väldigt trevliga alla personal på Mezzo. Kan rekommendera maten och servicen där. 💜

Efter luncen var det dags för första åket i backen. För mig blev det bara ett åk för ljuset var inte så bra för mina ögon och då har jag svårt att se hur det ser ut i backan. Jag vill inte riskera att ramla så därför valde jag att gå och handla istället med de andra åkte några åk till innan det var dags att åka till stugan.

Mats

När vi hade packat in oss i stugan och fördelat oss i rummen så lagade jag tacos för första kvällen var det min tur att laga maten och Mats diska. Sedan spelade vi på spåret utom Rasmus som var ganska förkyld och behövde vila.

Vi gick till sängs vid niotiden för alla var trötta efter en lång resa i bilen och jag tror alla somnade snabbt.

Idag gick Mats upp först vid klockan 7.30 och övriga klockan 8. Vi åt frukost och sedan tog vi bilen till Hundfjället och då var nog klockan strax efter nio och där vi mötte upp familjen Peterson.

Vi har åkt i Hundfjället fram till halv ett och då försökte vi komma in och äta lunch på en restaurang fast fick inte plats så då åkte vi transportliften bort till Mezzo där de hade plats för oss tolv personer. Vi fick träffa sonen idag med och det är ju aldrig fel. 💜 Idag åt jag pizza och den var god och drack gott rött vin till. Fatimah och jag drack även två shot, en tequila och en hotshot med galiano, kaffe och vispgrädde.

Efter lunchen valde Mats och jag att åka transportliften tillbaka och hämta bilen för vi var nöjda med åkandet för idag. De övriga åkte några åk i Tandådalen. Mats och jag handlade tops som jag glömt och packa ner, katastrof.

Nu är vi i stugan och Mats och jag har bastat och jag har även badat i snön. Just nu lagar Rasmus maten, kyckling, pommes och bea. Han står även för diskningen ikväll så då hinner jag titta in här en stund. Jag hoppas ni haft en bra dag.

Ikväll blir det lite spelande efter maten innan vi alla somnar nöjda efter den här första dagen i backen. Imorgon åker vi till Lindvallen.

2 kommentarer