Jag,  Sjukskriven/Arbete

En vit jul ❄

Godmorgon alla fina vänner som tittar in hos mig. Vad jag glad jag blir att just Du är här 💜

Julafton idag och här har det kommit mer snö under natten. Det är en härlig känsla med snö på julafton och temperaturen ligger på minus en grad. Jag vaknade tidigt idag, 5.45 och kunde inte somna om. klockan sex tassade jag ner och satte mig i soffan och bara njöt av tystnaden och den sovande familjen. När klockan blev sju kom Mats ner och sitter nu i köket och läser tidningen. Barnen sover fortfarande, tror jag för de har inte kommit upp ännu. Jag gissar på att dottern kommer snart för hon är van vid att gå upp tidigt, värre är det för Rasmus för han kan sova och brukar sova fram till elva. När klockan närmar sig åtta så kommer jag göra ris á la malta till frukost vilket är en tradition att äta på julaftonens morgon i det här huset med saftsås. Till det blir det en skinkmacka på vörtbröd och i år har jag bakat vörtbrödet själv. Än så länge har jag inte smakat på brödet så det ser jag fram emot att göra och jag hoppas att det är gott.

Brukar ni få paket i strumpan? Så brukar det vara i den här familjen så efter detta inlägg ska jag gå och se vad jag har fått. I barnens paket brukar det vara antingen något spel eller pussel eller något annat som de kan sysselsätta sig med under dagen. När de var yngre kunde det ligga en dvdfilm i strumpan fast det känns längesedan med tanke på alla streamingstjänster som finns nu.

Vid lunch ska Rasmus åka till Tova en stund och kommer sen hem antingen innan kalle eller efter, han hade inte bestämt sig igår kväll. Vi andra äter lutfisk till lunch och sedan på kvällen vankas det julbord. Jag är uppvuxen med lutfisk och så även mina barn. Dottern ville absolut att vi skulle ha det i år med så då fick det bli så och jag gillar ju det. Till övriga familjemedlemmar som inte är jätteförtjusta i lutfisk får köttkorv till potatisen och senapssåsen.

Vi hoppas att jultomten hittar hit även i år.

Jultomten 2020

Nu önskar jag er alla en riktigt god jul och jag hoppas ni har någon när och kär bredvid er så ni slipper sitta ensam denna afton.

Kramar Susann 💜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *