Ett nytt kapitel i mitt liv

Ett liv består av många nya faser eller kapitel och nu är det dags för ett nytt kapitel i mitt liv. Jag ska börja jobba på 50% efter 5,5 års sjukskrivning. Det känns både roligt och lite läskigt på samma gång. Jag som har jobbat i förskolans värld sedan 1993 och nu ska jag in i skolans värld. Det blir inte en traditionell grundskola eftersom Centrumskolan är för elever inom A-spektrumet. Den här arbetsplatsen tror jag kommer passa mig bra då jag precis som eleverna kan ha svårt med koncentration för länge.

Min förskollärarroll är jag trygg i och jag älskade mitt jobb i förskolan och nu ska jag hitta min nya jobbroll. Vem är jag då? Hur blir jag trygg som förskollärare i skolans värld? Hur kan jag bli mitt bästa jag på skolan?

Även om jag är lite osäker just nu innan jag har börjat jobba så tror jag på att det kommer gå bra. Det är bra människor som jobbar på skolan och som jag redan har skapat bra relationer till. Jag vet att jag är trygg i min pedagogroll och det kommer hjälpa mig i mitt nya arbete även om jag är lite nervös just nu.

Jag har tryggheten i att jag har arbetstränat på skolan sedan 18 november 2019 fast tycker att det blir en nyansskillnad nu när jag ska jobba och få lön. Jag är en person som tar ansvar och vill gärna lite för mycket så därför finns ju en rädsla att jag glömmer bort att det faktiskt är en anställning med lönebidrag och då har jag rätt till anpassningar för att det ska fungera för mig.

Hur eller hur så är detta ett nytt och ganska stort kapitel i mitt liv just nu. Jag ser framemot att verkligen tillhöra ett sammanhang på riktigt för det är något som jag har lärt mig är viktigare än vad jag visste innan min fallolycka. Jag är så glad för att jag blivit så inkluderad på skolan som jag har blivit, redan från första dagen. Det gör att det känns som att det kommer bli bra för mig och att arbetsplatsen med dess atmosfär kommer göra att jag kommer att trivas och känna mig som en i arbetslaget.

Det är med glädje som jag vänder blad i min ”bok” och mitt nya kapitel kan börja. 💜

Min plats på Centrumskolan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *