Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Fredagen den 2 december 2022

Godmorgon här har jag vaknat tidigt. Jag gick upp innan klockan var halv sju fast jag hade hoppats på att sova lite längre idag eftersom jag somnade väldigt sent inatt. Jag förstörde sömnen igår genom att somna alldeles för sent i går eftermiddag. Jag var så trött så kunde inte hålla mig vaken och vaknade vid halv sex på kvällen. Jag valde då bort träningen med sweden runners för jag var alldeles för trött. Det blir alltid så att när jag somnar sent så vaknar jag alltid tidigt. Jag får ta igen sömnen i helgen.

I går blev som sagt var en lugn eftermiddag kväll här hemma. Idag blir det Centrumskolan och sedan ska jag hem och vila eftersom vi ska äta julbord med jobbet ikväll. Vi ska träffas innan på skolan och umgås lite och Mats har lovat att köra oss över till Öland där vi ska äta julbord. Nu var det ett tag sedan vi åt julbord pga pandemin och i år ska vi äta på Arontorps, ett ställe som är känt för sina kroppkakor.

Det ska bli trevligt att äta julbord, hoppas att de har mycket god mat.

Dagen bild i min julkalender blir den här:

Hälsa på en person du möter idag

Jag har sett att många har gjort en dolist för december. Jag tänkte också att gör en för ibland kan det vara bra att se vad som jag behöver göra innan det är dags för att ha julafton här hemma. Många saker vi gör är ju traditioner som vi inte kan vara utan.

Till första advent – då brukar vi sätta fram ljusstakar och stjärnor i fönsterna. Vi brukar köpa julstjärnor till köksfönstret och i loungefönstret. Sedan sätts julkrubban upp under trappan och där sätt även mina små änglar.

Till andra advent – Då brukar vi baka pepparkakor och pepparkakshus. Det bakas också lussekatter som vi äter under december och några sparas till julafton.

Till tredje advent – Nu är julklapparna nästan färdigköpta. Allt julpynt kommer upp i huset. Vi brukar inte sprida ut våra tomtar i hela huset utan vi brukar ställa på några ställen här på nedre våningen.

Den 18 december – Det är dagen då vi alltid har satt in julgranen. Det är en tradition sedan när mamma och pappa hade skog och kom lagom till Mats födelsedag som är just denna dag. Förr i världen tyckte många att vi var konstiga som tog in granen så tidigt och nu är vi sena då många tar in granen till första advent. Tänk vad normer kan svänga.

Till fjärde advent – Nu hoppas jag att allt är förberett för att hålla jul. Maten är inhandlad, julskinkan är gjord och det är dags för att bara umgås och mysa med pussel och spel tillsammans med släkt och vänner.

Nu önskar jag er en härlig fredag, kram Susann 💜

4 kommentarer