Arbete/sjukskrivning,  Sjukskriven/Arbete

Han Ă€r delaktig? Internationella kvinnodagen 💜

Jag Àr uppe med tuppen idag med, vet inte riktigt vad som hÀnt. Jag tycker det Àr skönt att komma upp tidigt fast ibland önskar jag att jag kunde sova lÀngre för jag vÄgar inte göra nÄgot direkt nu pÄ morgonen innan jag ska till Centrumskolan. Jag vill hushÄllar med min energi för det Àr svÄrt att veta nÀr den tar slut. Jag vÀljer att spara energin till jobbet dÄ jag vet att det krÀvs mycket av mig energimÀssigt. Nu nÀr jag har varit pÄ skolan ganska lÀnge sÄ innebÀr det att jag kÀnner ett större ansvar att prestera och att göra ett bra jobb. NÀr jag arbetstrÀnade hade jag inte riktigt samma kÀnsla. Nu vill jag vara delaktig och bidra med det jag kan i olika situationer. Jag tycker det Àr roligt att jag hela tiden fÄr möjlighet till att utvecklas och jag kÀnner att min resa gÄr Ät rÀtt hÄll. Jag har en bra arbetsplats som tror pÄ min förmÄga och fantastiska kollegor som bidra till ett bra klimat som Àr stöttande och vi har roligt pÄ jobbet. Allt detta bidrar till att jag sjÀlv mÄr bÀttre och fÄr tillfriskna i min egen takt.

IgÄr fick vi reda pÄ att vi ska expandera skolan, vi ska flytta till nya lokaler nÀsta lÀsÄr. Vi kommer fÄ mer Àn dubbelt sÄ stora lokaler som vi har nu. Nu gÄr det 26 elever pÄ skolan och till hösten ska vi ha ca 40 elever och vi ska anstÀlla 4 eller 5 nya personer med olika behörigheter. Det ska bli spÀnnande dÄ vi personal kommer att vara i tvÄ arbetslag och eftersom jag Àr förskollÀrare kommer jag tillhöra de som har de lÀgsta Äldrarna. Jag fick Àven reda pÄ att jag fÄr fortsÀtta ha grupper i hem och konsumentskap och det ser jag framemot. Vi ska antagligen bilda ett hemmarsittarteam och dÄ kanske jag fÄr ingÄ i det teamet vilket jag ser framemot. Det Àr nÄgot som jag har blivit mer och mer intresserad av eftersom min systerson Àr hemmasittare sÄ jag har det pÄ nÀra hÄll. Jag vill lÀra mig mer om hur vi kan möta dessa elever, vad kan vi göra för att eleverna vill komma till skolan? Det Àr en spÀnnande tid som ligger framför oss jobbmÀssigt.

Efter detta inlÀgg ska jag se över lite frÄgor som vi ska stÀlla till alla elever. Vi har delat upp eleverna mellan oss sÄ jag har en elev att frÄga. Det ska bli en liten överblick över eleven, dÀr eleven kan berÀtta mer om sig sjÀlv för att underlÀtta bemötandet.

Min man Ă€r lite rolig för han Ă€r inte sĂ„ intresserad utav min bloggvĂ€rld fast nu nĂ€r vi börjat laga mat pĂ„ söndagar efter Ingas utmaning sĂ„ har en i veckan frĂ„gat, ”vad ska Inga laga, har hon bestĂ€mt sig?” Ja, nu har hon bestĂ€mt sig och berĂ€ttade att det var grynkorv och kanske stuvade bönor till, VĂ€stergötland. Nu hör det ju till att min man Ă€r vĂ€ldigt flat nĂ€r det kommer till mat och smaker. Han provar gĂ€rna nytt fast han kan lika gĂ€rna vara utan ny mat och inget Ă€r sĂ„dĂ€r revolutionerande som jag kan tycka om mat. Jag Ă€lska mat och det gör inte han pĂ„ samma sĂ€tt. Konstigt nog Ă€r denna utmaningen mer för Mats, han Ă€r delaktig och verkar tycka att det Ă€r roligt att vi Ă€r med. Han stod i köket igĂ„r kvĂ€ll och hoppades att Inga skulle vĂ€lja stuvade bönor, jag vet inte vad som har hĂ€nt? Nu vĂ€ntar bĂ„de han och jag med spĂ€nning vilket recept som Inga kommer att vĂ€lja. Tack Inga för denna utmaning som blir veckans samtalsĂ€mne hemma hos oss. Ni som kĂ€nner min man vet att han inte pratar i onödan och sĂ€rskilt med sin fru.

PĂ„ tal om att inte prata sĂ„ testade yngsta sonen honom och skickade en bild pĂ„ sina nya tatueringar. Tror ni Mats berĂ€ttade det för mig? SjĂ€lvklart inte sĂ„ han fick inte godkĂ€nt pĂ„ testet. đŸ€Ł Bilden pĂ„ spöket Ă€r inte hans arm utan han visade bara vad han tatuerat. Sedan hade han gjort nallen med nĂ„l och trĂ„d i sig. Tatueringen under nallen har Rasmus haft nĂ„got Ă„r och det Ă€r mitt koreanska namn som stĂ„r dĂ€r pĂ„ koreanska, Hee-zin.

Idag Àr det internationella kvinnodagen och dagens ord i Christels utmaning Àr Kvinna/kvinnor. Det var svÄrt att vÀlja bild. JÀmstÀlldhet Àr ett nÄgot som ligger mig varmt om hjÀrtat, att alla har samma möjligheter, förutsÀttningar och rÀttigheter. Att jag fÄ vara som jag Àr, att alla Àr lika mycket vÀrda och bemöta alla likvÀrdigt.

Nu önskar jag er en hĂ€rlig tisdag, kram Susann 💜

2 kommentarer