Höstdagjämning

Idag är det höstdagjämning och när händelsen sker så är natt och dag nästan lika långa överallt. Det märks verkligen att hösten har kommit till Kalmar. Det är en grå dag jag vaknar upp till fast kan ju hoppas att solen orkar titta fram senare under dagen. Utomhustemperaturen ligger på 10 grader nu när klockan är 8.15. Löven har börjat skifta i färg så det kommer snart bli en mångfald utav färger i vår fina natur.

Idag är det Centrumskolan som vanligt och det händer inget särskilt. Dagarna rullar på i samma spår och jag har blivit bättre på att pausa på jobbet. Jag har kommit in mer och mer för att kunna planera mina lektioner utan att jobba för mycket och det är ju bra med tanke på min energibalans. Även mitt inköpsansvar på Ica känns bra nu. Jag har hittat en bra rutin för det och än så länge tror jag att jag har bra koll på vad vi behöver.

När jag kommer hem idag ska jag nog försöka att bara vila och inte somna, får se hur det går. Det kändes som om jag sov för länge igår för jag hade svårt att somna igår kväll. Fast somnar jag så somnar jag och då behöver jag väl det då, tänker jag.

Idag är vår städdag, vilket innebär att det är Mats som dammsuger, moppar och fixar det som jag har svårare att göra. Jag plockar och städa toaletterna är mitt jobb. Idag måste vi orka städa för så det är nästan helt iordningsställt till fredag kväll då jag ska ha bokcirkelträff här. Vi kommer bli 7 stycken som ska diskutera boken, En Marialegend av Niklas Rådström. Jag har inte bestämt vad jag ska bjuda på ännu, fast det lutar åt majsfritters, ris och tomat och avokadosallad. Det jag funderar på är hur det blir att steka majsfritters till så många, kanske kan jag hålla de jag stekt varma i ugnen innan de ska serveras. Annars kanske det blir en tofugryta med ris och blandsallad. Jag vet inte riktig, är lite ambivalent.

Nu önskar jag er en härlig onsdag, kram Susann 💜

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.