Julen är slut.

Det blev faktiskt lite sovmorgon här idag och det var precis vad vi behövde. När vi kom upp snöade det och temperaturen låg runt nollan. Idag städade vi ut det sista utav julen här hemma och det kändes skönt att plocka undan allt i lådorna som sattes upp på vinden tills det är dags för att ta dem nästa gång. Det blev mycket barr som ramlade från granen när vi skulle bära ut den. Vi körde till tippen med granen och den fick åka på takräcket vilket gjorde att hela bilen blev nerbarrad så vi fick åka och tvätta bilen efter att vi kastat julgranen.

Det har även blivit ett samtal till Christian och Linda i Österrike för att gratta Christian som fyller år idag. Det var kul att prata med dem. Vi längtar såklart tills de kommer till Sverige i mars någon gång.

Annars har det varit en lugn dag och nu ikväll har det kommit snöblandat regn så vi får väl se om det är snö på marken i morgon bitti eller om det regnat bort.

Idag blev det torsk och ris med kokta morötter till. Riset kokades i riskokaren som jag fick i julklapp och det blir perfekt ris i den så den kommer säkerligen användas många gånger. Nästa gång vi ska göra sushi så kommer vi få perfekt ris. Jag har även provat koka risrynsgröt och det blir också bra.

Jag har även förberett till att göra glass imorgon i min julklapp. Jag fick en glassmaskin och den ska provas imorgon. Det blir spännande att se hur glassen blir för jag älskar glass och hur nice är det inte att kunna göra egen nu. Så grädd- och mjölkblandningen är uppkokt och bara till att hälla i imorgon i maskinen. Jag har fryst skålarna som är till maskinen och i morgon är de tillräckligt frusna till att göra glassen. Det blir vaniljglass och sedan när jag är mer van att göra glass så ska jag experimentera med smakerna. Det ska bli kul.

Nu har vi så många tekniska prylar så vi vet inte riktigt vart vi ska ställa alla. Jag måste nog rensa ut lite i skåpen. Mats fick ju också en tekninsk pryl, en robotdammsugare och den har han döpt till JC. Mats och JC leker lite varje dag. 😊

Jag hoppas ni haft en bra fredag, kram Susann 💜

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *