Arbete/sjukskrivning,  Jag

Läkarbesök

Nu kanske ni undrar hur det gick på mitt läkarbesök. Jag fick en väldigt trevlig läkare som lyssnade på vad jag hade att säga. Hon förstod dilemmat som uppstod nu när både jag och hon var nya för varandra. Hon gjorde det hon kunde göra och fyllde i sina kommentarer som hon sedan skickade till försäkringskassan. Jag lyssnade på det som hon hade skrivit och jag hade inget att tillägga. Det var ju en svår sits för henne. Jag är nöjd över mitt läkarbesök för jag var ju rädd att få en läkare som inte skulle förstå mig.

När jag kom till Centrumskolan var inte de elever som skulle ha hemkunskap i skolan idag så då fick jag planeringstid istället. Jag hade bara fått upp datorn när jag såg ett nummer på min telefon som jag förknippade med försäkringskassan och eftersom jag hade planeringstid så svarade jag. Mycket riktigt var det handläggaren som utreder om min sjukersättning. Hon ville informera mig om vad de gjorde på försäkringskassan om att de inte fått någon komplettering från läkaren förrän idag. Hon sa att det var lite annorlunda från de hon hade tidigare fast tyckte inte att läkaren hade skrivit bra och att det var oprofessionellt skrivit. Jag försökte fråga vad hon menade och vad hon ville veta. Då sa hon att det inte var hennes sak att bedöma eftersom hon inte hade den medicinska professionen. Jag fattade inte vad hon menade så det ser inte ljust ut att få sjukersättning. Handläggaren skulle ta upp mitt ärende i något råd som de hade och sedan skulle jag få besked om hur det blir. Efter samtalet med henne så har jag inte stora förhoppningar att få igenom en sjukersättning.

Dagen förflöt på bra på skolan och Annika och jag bestämde att vi inte skulle bada ikväll. Så det blev en lugn hemmakväll med Mats för han hade inget körrep ikväll.

Vi hade rester, linsgryta som vi åt. Det är smidigt med rester. Jag berättade även att Inga tänker laga Blekinges nationalrätt, Sjömansbiff i veckan och det tyckte Mats var godare än Hallands. Så den här söndagen kommer nog Mats vara mer delaktig än i söndags.

Jag hoppas ni haft en bra måndag, kram Susann 💜

2 kommentarer