Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Måndagen den 24 januari 2022

Godmorgon alla fina vänner som tittar in till mig. Idag vaknade jag upp med träningsvärk och det känns som det var längesedan jag hade träningsvärk. Jag antar att det är för att vi sprang lite längre i går utan att bada efteråt. När jag kallbadar efter löpningen tycker jag att jag får mycket mindre träningsvärk.

Måndag idag och det innebär ny vecka att fylla med en massa jobb och roligheter. Helgen har som vanligt gått fort. Idag ska jag till läkaren innan jobbet. Jag hade egentligen tid förra veckan fast då hade läkaren Covid-19 så nu ska jag till en annan läkare. Jag hoppas att det kommer gå bra eftersom det här läkarbesöket är på inrådan av försäkringskassans handläggare pga att jag sökte sjukersättning. Det gjorde jag för att min läkare som nu har gått i pension tyckte att jag hade varit sjukskriven så länge och tyckte att det var dags för sjukersättning och att slippa gå till läkaren för att bli sjukskriven hela tiden. Nu tycker handläggaren som har hand om min ansökan att min förra läkare inte lämnat ett tillräckligt underlag för att utreda. Dessutom säger de att de inte fått tillgång till all utredning som gjorts med mig. Det tycker jag verkar konstigt. Nu hoppas jag bara att jag kommer ihåg allt som jag gjort under dessa år sedan olyckan i december 2015. Det svåra är ju att det inte syns på mig att jag har de symptom och svårigheter jag har som är kvar efter olyckan så jag hoppas verkligen att denna läkare lyssnar på min sjukdomshistoria. Jag vet att jag inte kan arbeta mer än 50% just nu även om det ser ut som det när någon som träffar mig bara en kort stund. Annars kommer detta besök stjälpa mig än hjälpa mig. Detta är min värsta farhåga just nu att besöket ska dra igång att jag kan jobba enligt försäkringskassan. Jag hoppas att besöket kommer bli bra. Det är inbokat en hel timme med läkaren.

Bilden är tagen i Bad gastein 2015 efter min olycka.

Efter läkarbesöket blir det Centrumskolan som vanligt. Jag har skjutit min arbetstid idag fast hoppas jag hinner till min lektion vid klockan 11.00, då det är hem och konsumentskap. Idag ska eleverna laga ugnspannkaka. Jag har en kollega som ska börja lektionen om jag inte hinner i tid som tur är.

Ikväll blir det bad tillsammans med Annika vid Kallbadhuset. Jag hoppas att det blir en lika fin kväll som förra veckan då det var vindstilla och solnedgång. De andra kollegorna kunde inte ikväll.

Idag skickar jag även en extra tanke till min mamma som tog sitt sista andetag idag för 14 år sedan. 2008 skulle hon fyllt 68 år så det kändes för tidigt. Jag vet att pappa skulle åka till minneslunden idag och lämna blommor till mamma. Det blir inte så ofta att jag åker förbi minneslunden eftersom mamma är begravd i Markaryds kyrkogård. Jag har inte riktigt samma behov som pappa och min lillasyster att åka till minneslunden. Jag tänker säkert lika mycket på mamma som de fast det gör jag där jag är, när ett minne ploppar upp eller liknande. Jag brukar alltid besöka olika kyrkor på olika platser när vi är iväg för att tända ett ljus för lilla mamma. Jag ropar lite extra högt upp i rymden idag, Jag älskar och saknar dig, Mamma 💜

Jag och mamma

Nu önskar jag er en fin måndag, kram Susann 💜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *