Jag,  Sjukskriven/Arbete

Leif 80 år den 17 juli 2022

Igår firade vi svärfar som fyllde 80 år. Vi fixade lite på förmiddagen och jag hann även vila en stund innan det var dags att åka över till Algutsrum där Leif och Ingrid bor. Klockan 13.00 började kalaset och Mats och hans syskon hade fixat med allt. De hade delat upp vad vi skulle ta med oss i matväg. Först fick Leif känna på olika saker utan att se, ”vad finns i boxen?”. Därefter fick han sina presenter, en infravärmare till deras altan, gosiga filtar och en flaska whiskey. Sedan blev det sangria på rödvin och en på cava med tilltugg för att fira in jubilaren. Därefter spelade vi poängkubb och kastade hästsko. Tiden gick fort och helt plötsligt var det dags för att sätta igång grillarna.

Det blev en massa godsaker, kyckling, fläskkarré, korv, fläskfilé, potatissallad, potatisgratäng, olika sorters sallad och såser. Alla blev jättemätta och efter maten gjorde vi ett musikquiz som Marie gjort.

Mats och jag trodde att vi skulle hinna hem innan damernas fotbollsmatch mot Portugal fast insåg snabbt att det inte skulle bli så. Det blev lite fotbollstittande på mobilerna när vi satt ute fast sedan när Sverige ledde så slutade vi titta.

Det blev en lång eftermiddag kväll hos Leif och Ingrid och klockan var 23.30 när vi åkte hem. Jag tror att Leif uppskattade sitt 80års firande tillsammans med barn och barnbarn. Alla var där förutom våra barn.

Jag valde att dricka kaffe så idag måste jag nog sova några timmar för jag somnade runt 03.30 och vaknade innan klockan var sju. Det blir nästan alltid så när jag har druckit kaffe och ibland tänker jag att jag nog kan sova i alla fall trots att det sällan blir så.

2 kommentarer